4. toukokuuta 2019

O.W.L.s -kokeet eli huhtikuun luetut


Huhtikuussa oli koko kuukauden kestävä O.W.L.s-lukumaraton, teemana siis Harry Potterista tutut O.W.L.s-kokeet. Kaikki lukemani kirjat olivatkin tätä maratonia varten valittuja. 

Eunice Horne: Elämäntaitoa yksisarvisilta
Haasteet O.W.L.s: herbology - plant in the cover
Hauska pieni kirja siitä, miten elää vähän enemmän kuin yksisarvinen. Keneltäkään tuskin on mennyt ohi sanonta "Always be yourself unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn" ja tämä kirja on täynnä tuon kaltaisia sanontoja ja selityksiä, miten elämään saa vähän lisää sateenkaaria ja glitteriä. 

Hikaru Miyoshi & Ryosuke Takeuchi: Patriootti Moriarty
Haasteet O.W.L.s: transfiguration - red cover
Saatu kustantajalta. Luin pitkästä aikaa mangaa ja tämä yllätyksenä postissa tullut Moriarty origin story oli superkiinnostava ja hyvä! Moriartyhan on tunnetusti Sherlock Holmesin arkkivihollinen ja tämän mangan myötä aloin katsomaan Uutta Sherlockia uudestaan (best).  Mangassa pysyy hyvin kärryillä, piirtotyyli miellyttää silmää, ei ole liian simppeli eikä liian kaaosmainen ja tarina on huikea oikeudenmukaisen maailman puolesta "hieman" kyseenalaisin keinoin taisteleva veljestarina. Innolla odotan seuraavan osan lukemista!

Saara Turunen: Puputyttö
Haasteet O.W.L.s: history of magic - published at least 10 years ago 
The Reading Women kohta 8: näytelmä
Arvostelukappale. Saara Turunen on yksi lempikirjailijoistani ja olen niin onnellinen päästessäni lukemaan hänen kaikki näytelmänsä! Aloitin huhtikuussa vuonna 2007 ilmestyneellä Puputytöllä enkä pettynyt. Loput kokoelmasta on kuitenkin vielä lukematta ja postausta siitä tulossa, kunhan pääsen lukemaan loppuun eli stay tuned fellow fangirls!

Scarlett Curtis (curated): Feminists don't wear pink and other lies
Haasteet O.W.L.s: arithmancy - work written by more than one author
Lukemattomat naiset vol. 2: kirja feminismistä
Tämä feministikokoelma on hyvä kirja aloittaa feminismiin tutustuminen, jos englanti sujuu. Erilaiset kulttuurin, politiikan ja viihteen toimijat kertovat feminismin merkityksestä itselleen, joukossa mm. Alison Sudol (Queenie Goldstein Fantastic Beasts -leffoista), Jameela Jamil (näyttelijä The Good Place -sarjasta sekä aktivisti, mm. I Weigh -kampanja) ja Keira Knightley (mm. Pirates of the Caribbean, Ylpeys ja ennakkoluulo). Feminismiin perehtyneellä kokoelmassa ei juuri ollut uutta, tosin todella hyvä tiivistys feminismin historiasta siinä oli! Kuitenkin on mielenkiintoista lukea, miten erilaiset julkiset toimijat kokevat olevansa osa feminismiä ja parhain olikin Alison Sudolin essee. 

Kim Thuy: Ru
Haasteet O.W.L.s: defence against the dark arts - reducto/book starts with an R
Lukemattomat naiset vol.2: (oma)elämäkerta naisesta
Helsinki Lit -festareillekin tulevalta Kim Thuylta julkaistiin omaelämäkerrallinen Ru-romaani, jonka luin Bookbeatista. Kirja oli kaunis ja kuitenkin kaunistelematon kuvaus venepakolaisuudesta, Vietnamista, uuden elämän aloittamisesta ja perheestä. Thuy kirjoittaa niin, että lähes joka sivulta tekisi mieli kirjoittaa jotain ylös. Isoja asioita käsitellään pienin kuvauksin ja tuokioin, mikä jättää lukijalle tilaa tulkita ja antaa tarinalle tilaa hengittää. Syksyllä ilmestyy Ru:n sisarteos, jonka haluan ehdottomasti lukea. 

Haasteet O.W.L.s: charms - an adult work
Lukemattomat naiset vol.2: kirja feminimistä
Holly Bournekin on yksi lempikirjailijoistani ja näköjään ainut tämän kuun kokonaisen postauksen saaneista kirjoista. Tämä postaus oli myös avaukseni Päähenkilö-blogiin, käykää ihmeessä lukemassa tätä!

Marjorie Liu & Sana Takeda: Monstress vol. 2 & 3
Haasteet O.W.L.s: care of magical creatures - land animal on the cover & potions - a sequel
Lukemattomat naiset vol 2.: kirja tytöstä/naisesta joka on erilainen kuin sinä
Jonain päivänä toivon kirjoittavani arvostelun koko Monstress-sarjasta, sillä se on ehkä lempisarjakuvani. Todella synkkä, verinen ja vaikuttava kuvaus sodasta ja sen seurauksista vuosikymmenten yli, jumalolennoista ja niiden tuhoisista seurauksista, selviytyjistä ja selviytymisestä. Jos kestää väkivallan kuvauksia, suosittelen tätä todella paljon. 

Jäin uupumaan yhden kirjan verran parhaasta arvosanasta, mutta sain kuitenkin luettua kaikki vaaditut kirjat magizoologist-ammattia varten, joten elokuussa jatkuu N.E.W.T.-maratonin myötä. Osallistuitko sinä O.W.L.s-lukumaratoniin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥