6. huhtikuuta 2019

helmi-maaliskuun luetut


Ollaan jo huhtikuussa ja tuntuu hassulta, ettei helmikuusta oikeasti ole sen kauempaa. Silti, voisihan näitä postauksia yrittää tehdä ajallaan, eikä jättää rästiin... Kevät on tuonut mukanaan kuraiset tassut, ihania lukuhaasteita ja energiaa jopa toteuttaa niitä! Postaussaldoni kahden kuukauden kirjoista on 2/11, mutta postauksia on tulossa! Tietokoneeni on ollut lähinnä Parks & Recreation -maratonlaite, mutta yritän taas parantaa tapani, kuten aina :-D

 h e l m i k u u 

Eva Wahlström: Rajoilla
Luin tämän Readin Women -haasteen kohtaan 10 (a book about woman athlete). Kuuntelin kirjan äänikirjana ja se ehkä helpotti lukukokemusta, joka tuntui aika itseään toistavalta. Evan tarina oli kuitenkin kiinnostava ja hattuni nousee Evaa ja hänen uraansa kohtaan. 

Neil Gaiman: Preludes & Nocturnes (Sandman vol.1)
Gaiman on lempikirjailijani ja hänen kirjoittamaansa Sandman-sarjakuvaa kehutaan aina. Ensimmäinen osa ei täysin räjäyttänyt päätä, mutta jatkan varmasti sarjan lukemista. 

Yrsa Daley-Ward: bone
Kuuntelin kirjan äänikirjana Black History Monthin kunniaksi. Runokokoelma oli kaunis, vahva ja haluaisin joskus myös lukea sen. Pelkäsin, osaanko kuunnella runoja luettuna ja keskittyä niihin, mutta Daley-Ward oli upea lukija. 

Laia Jufresa: Umami
Ihana, ihana Umami. Kirja muistutti jotenkin yhtä lempparikirjaani eli Siilin eleganssia. Kirja on vain alleviivausta toisensa perään, mutta harmikseni en saanut ukkosesta kiinni ja tänne jäi kirjoittamatta. Mutta lukekaa tämä!!

Luen tosi vähän scifiä, mutta tämä sai haluamaan lisää. Intersektionaalinen scifikirja kapinasta valtaa pitäviä kohtaan, what's not to love? Tämän luin myös Black History Monthia varten. 

 m a a l i s k u u 

Susinukke Kosola: Varisto
Odotin melkein vuoden Variston lukemista, koska en halunnut tuhlata sitä, halusin odottaa oikeaa fiilistä. Fiilis tuli vihdoin, mutta jäin hämmentyneeksi. Tykkäsin, mutta ei se lempparini, Avaruuskissojen leikkikalun, edelle mennyt. Varisto vaatii useita lukukertoja, että siitä saisi selvää.

Märta Tikkanen: Miestä ei voi raiskata
Ihana Joka päivä on naistenpäivä -klassikkohaaste on tuonut elämääni useita uusia lemppareita ja Märta Tikkasen Miestä ei voi raiskata on yksi sellainen. Nainen tulee raiskatuksi ja päättää kostaa. Kai se on väärin, mutta tykkään tällaisista kostotarinoista, että naiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä kuten miehet ovat tehneet kautta aikojen. Go girls!

Minna Maijalan toimittama novellikokoelma oli ihana ja sai tajuamaan, että tarvitsin ehkä vähän pidemmän sulattelemisajan novelleille kirjallisuudenlajina kuin muut bloggaajat, mutta ennustan, että tulen tutustumaan niihin vielä ja rakastumaan.

Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane
Hankin viime vuonna lähes kaikki Gaimanin kirjat hyllyyni ja luen niitä nautiskellen, hitaasti, tietäen saavani loistavia kokemuksia. Luin tämän lukupiirin kanssa ja tykkäsimme kaikki tästä. Bloggaus ehkä tulossa? Ehkä?

Linda-Maria Roine & Venla Pystynen: Mercedes Bentso - ei koira muttei mieskään
Roineen itse lukema äänikirja toimi hyvin, suosittelen niille, jotka lukivat Nancya teininä. Bloggaus tulossa!

Laura Lindstedt: Ystäväni Natalia
Natalia oli hämmentävä ja upea matka, jonka ympäriltä ajatuksia täytyy keräillä vielä tovin. Bloggaus tulossa tästäkin!


Huhtikuussa keskityn Magical Readathoniin eli suorittamaan O.W.L.S.-arvosanoja kirjojen muodossa. Koska mitä muuta ihminen haluaisi olla kuin noita? Mitä te meinaatte lukea huhtikuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥