19. huhtikuuta 2019

h e l s i n k i l i t 2 0 1 9 // t ä r p i t

kuva Helsinki Lit -nettisivuilta
Helsinki Lit on kuukauden päästä ja olen ensimmäistä kertaa menossa, jee!

 p e r j a n t a i 

17.10. Pascal Engman & Li Andersson (ruotsiksi)
Mikä tahansa, mitä Li Andersson tekee, kiinnostaa. Engman on kirjoittanut trillerin äärioikeistosta ja Andersson haastattelee häntä. Tämä keskustelu saattaa jäädä katsomatta, sillä ruotsin kielen taitoni ei ole mikään parhain mahdollinen, mutta kiinnostaa kovasti!

17.50 Kim Thuy & Silvia Hosseini (englanniksi)
Gummerus on juuri julkaissut Thuyn omaelämäkerrallisen romaanin, joka käsittelee venepakolaisuutta Vietnamista ja uuden elämän aloittamista. Hosseini on kirjoittanut Pölyn ylistys -esseekokoelman ja haastattelee Thuyta. 
Luettavaksi Kim Thuy: Ru // Silvia Hosseini: Pölyn ylistys

18.50 Nina Lykke & Saara Turunen (englanniksi)
Sally Rooneyn peruuntumisen tilalle tuleekin Nina Lykke, jolta ilmestyy Ei, ei ja vielä kerran ei -niminen romaani toukokuussa. Lykken ja Turusen kirjoissa kritisoidaan keskiluokkaa ja Turunen tulee haastattelemaan Lykkeä aiheesta. 
Luettavaksi Nina Lykke: Ei, ei ja vielä kerran ei // Saara Turunen: Tavallisuuden aave ja muita näytelmiä


 l a u a n t a i 

13.40 Hassan Blasim & Laura Saarikoski (arabiaksi/englanniksi)
Hassan Blasim on Irakista Suomeen muuttanut palkittu kirjailija, jonka tänä keväänä ilmestynyt esikoisromaani on "kuin nyky-Helsinkiin sijoittuva Tuhannen ja yhden yön tarinoita".
Luettavaksi Hassan Blasim: Allah99

15.50 Rachel Cusk & Philip Tier (englanniksi)
Rachel Cusk on ihastuttanut lukijat Ääriviivat-romaanillaan ja Siirtymä-romaani on juuri ilmestynyt suomeksi. Romaanitrilogiassa käsitellään luovuutta, taiteilijuutta, kirjoittamista ja tarinoita, Cuskin kirjoittaessa feministisesti ja autofiktiivisesti näistä aiheista. 
Luettavaksi Rachel Cusk: Siirtymä

Luettavaa siis riittää kuukaudeksi ja tuskin kaikkea ehdinkään lukemaan, mutta innolla odotan ensimmäistä Helsinki Lit:iäni ja kirjatapahtumien ihanaa pöhinää! Kenen esitystä sinä odotat Helsinki Lit:issä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥