9. maaliskuuta 2019

koonti joka päivä on naistenpäivä -haasteen ensimmäisestä kierroksesta

Ihanaakin ihanampi Joka päivä on naistenpäivä -klassikkohaaste saa jatkoaikaa! Ensimmäisellä kierroksella sain luettua 4 kirjaa, mutta nyt kun aikaa on vuosi, yritän ottaa hieman suurempia tavoitteita. Tässä kuitenkin koonti ensimmäisestä kierroksesta!

Luin:
♥ Märta Tikkanen: Miestä ei voi raiskata

Jokainen kirja oli huikea. Veljeni Leijonamieli on kuulunut suosikkikirjoihini yläasteelta lähtien ja Jacksonin ja Salmisen kirjat nousivat sille listalle myös. Tikkanenkaan ei pettänyt vaan oli mahtavaa feminististä tarinankerrontaa. Klassikot eivät ole kuuluneet kirjoihin, joita juurikaan luen, mutta tämän haasteen myötä saamieni loistavien kokemusten perusteella se tulee muuttumaan. Ja on itseasiassa muuttunutkin jo. Joten kiitos Laura ja Mira!

Tulevan vuoden aikana haluan lukea ensimmäisen Austenini ja Brontëni, Woolfini ja de Beauvoirini, jatkaa uppoutumista Minna Canthiin ja Tove Janssoniin sekä laajentaa lukemistoani myös intersektionaalisempaan suuntaan Maya Angeloun, Alice Walkerin, Audle Lorden ja Toni Morrisonin kautta. Kaikkeen en ehkä pysty, mutta haluan kuitenkin yrittää. Niin ihania kuin uutuuskirjat ovat, on klassikoiden kaanonin muuttaminen myös tärkeää. Ties kuinka monta uutta lempikirjaakin löytyy matkan varrella. 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun osallistuit, nää sun lukemat kirjat on huippuja kaikki! Morrisonia olisi itsekin ihana lukea lisää, Minun kansani, minun rakkaani oli upea lukukokemus. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on hyllyssä Morrisonin Rakkaus, mitään en oo häneltä vielä lukenut :)

      Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥