10. helmikuuta 2019

hiljaisia ja tyhmiä tyttöjä eli tammikuun luetutAjattelin satunnaisten miniarviopostausten sijaan alkaa taas tekemään kuukauden koosteita, jotta kaikki luetut kirjat pääsisivät jollakin tapaa blogiin ja miniarviot tulisivat järkevässä ajassa lukemisesta eikä esimerkiksi useamman kuukauden jäljestä. Linkitän postaukset kirjan nimeen, jos kirjasta on erillinen arvio. Tammikuussa luin 6 kirjaa, ihan hyvä startti tälle kirjavuodelle!


Hyvä kattaus siitä, millaisia naisia suomiräpin kentällä on vaikuttanut ja vaikuttaa.Yksi lempikirjoistani ol ihana uudelleenluettunakin.


Sally Salminen: Katrina

Postaus tulossa, mutta tämä oli kuukauden lemppari!


Debbie Tung: Quiet girl in a noisy world

Ihanan samaistuttava sarjakuva introvertista naisesta. Tämän voisi lukea aina silloin kun tuntuu, ettei riitä maailmalle. Semmoinen fiiliskirja, tämä iskee tai ei.


Harriet Dyer: The little book of feminism

Alle satasivuinen pikkukirja antaa hyvän kertauksen feminismin eri aalloista, päävaikuttajista, ajettavista asioista ja feminismin nykytilasta. Lopussa on myös kirjalista 1800-luvulta nykypäivään, tämän voisin ottaa haasteeksi lukea.


Tiitu Takalo: Tyhmä tyttö


Tiitu Takaloa on suositeltu Liv Strömquist-postausten yhteydessä ja vihdoin tartuin hänen kokoelmateokseensa. Sarjakuvat olivat hyviä, mutta Liv-vertaus ei tee niille hyvää. Huumoria tai historiaan/faktoihin perustuvia sarjakuvia ei juuri ole vaan Takalo kuvaa sarjakuvan keinoin naisen elämää ja sen mutkia feministisestä näkökulmasta. Lisäperehtymisen arvoinen, mutta ei vienyt täysin sydäntä.

Monia muitakin kirjoja luin tammikuun aikana, mutta lasken luettuihin vain loppuun asti luetut. Keskeneräisiä kirjoja on ihan liian monta ja Goodreadsini ei todellakaan heijastele todellista tilannetta, katsotaan miten tästä taas selvitään. 

Miten teidän kirjavuotenne on lähtenyt käyntiin?

2 kommenttia:

 1. Piti ottaa omaan lukulistaan tästä monta kirjaa.
  Ps: Naurattaa tuo kuva. Ollaan avopuolisoni kans just tollain joka päivä. Minä istun sohvalla lukemassa ja hän nörttää pöydän ääressä luurit korvilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kuvaan taitaa moni lukija samaistua :D toivottavasti tykkäät näistä, kun pääset lukemaan!

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥