16. syyskuuta 2018

3 x Prinsessa Sakura

Arina Tanemura: Prinsessa Sakura vol. 2-4
Suomentanut: Kim Sariola
Kustantanut: Sangatsu Manga (2018)
Saatu arvostelukappaleina

Prinsessa Sakura on kolmas sarja, jota Tanemuralta luen. Rakkauteni mangaan syttyi Kamikaze Kaitou Jeanne -sarjan myötä ja Tanemuralle ominaiset elementit löytyy myös Sakurasta: söpöjä, yliluonnollisia voimia omaavia tyttöjä, vaikeita ja intensiivisiä  rakkaussuhteita ja yliluonnollisia vihollisia. Ensimmäisen osan arvion löydät täältä!

Prinsessa Sakuran toisessa osassa ollaan samoissa tunnelmissa kuin ensimmäisessä: Sakuran ja prinssi Aoban suhde on intensiivistä viharakkausmyrskyä tappouhkauksineen ja tunteiden tunnustamisineen. Tanemura kertoo sivupalstassaan (joka on melkein parasta näissä mangoissa♥), että tappamisesta ja kuolemasta kertominen oli hänelle haastavaa, mutta se on toteutettu hyvin. Pientä raotusta saadaan Sakuran ja Aoban suhteeseen ja siihen, miksi he olisivat toisilleen sopivat. Sivuhahmoja on sen verran paljon, että heistä ei ole aina varma, mikä kenenkin rooli on, kun ensimmäisen osan lukemisesta on aikaa. 

Kolmannessa osassa on enemmän synkkyyttä ja romantiikkaa kuin aiemmissa osissa. Tarinassa kerrotaan erään hahmon traumaattisesta kiduttamisesta, joten ihan herkimmille en tätä suosittelisi. Juoni on edelleen vähän joka suuntaan tempoileva ja tuntuu, että Sakura on tarinan kannalta lukuisten mieshahmojen pompoteltavissa eikä niinkään tarinan aktiivinen keskushahmo. Tässä osassa (kuten kaikissa) on aivan upeita piirroksia, näitä voisi kehystää seinälle.

Neljäs osa tuo juoneen hiukan selkeyttä Rurijoon hahmon myötä ja hänen tarinansa onkin tässä kohtaa ehkä mielenkiintoisin. Paljon julmuutta ja vallankäyttöä on edelleen, mutta myös ihania hetkiä. Lopun extratarina Asagiristä on tähänastinen lempparini, enkä ymmärrä miksi se on pitänyt leikata pääjuonesta irralliseksi. 

Vaikka omaan lempimanga-artistiin on vaikea suhtautua kriittisesti, Prinsessa Sakura teki sen pakolliseksi. En ole (vielä) niin rakastunut tähän kuin Kamikaze Kaitou Jeanneen, vaikka tuskin mikään manga tulee ikinä ylittämään sitä. Silti, kaikesta kritiikistä huolimatta, Prinsessa Sakura on ihana sarja ja tulen varmasti lukemaan sarjan loputkin kolme osaa. Tässä mangassa Tanemura on lähtenyt kokeilemaan asioita oman mukavuusalueensa ulkopuolelta, mitä arvostan kovasti. Seuraavan osan lukemista odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥