13. elokuuta 2018

Syksyn 2018 englanninkieliset uutuudet eli Maas, Maas ja pari muuta

Lupailin syksyn kotimaisten kustantamoiden uutuuslistan yhteydessä listausta myös englanninkielisistä uutuuksista. Tämä lista on lähes pelkästään YA-fantasiaa ja jatko-osia, eli jos ne eivät kiinnosta, kannattaa ehkä skipata tämä postaus. Jos taas kiinnostaa, niin fanityttöillään kommenttiboksissa! Olen huono kirjoittamaan synopsiksia englannista suomeksi, joten tämä on enemmän sellainen hypelista, suosittelen konsultoimaan Goodreadsia kirjojen sisällön suhteen. 


 E L O K U U 

Sarah J. Maas: Catwoman - Soulstealer (DC Icons #3)
En ole (vielä) lukenut sarjan aiempia osia Batmanista ja Wonder Womanista, mutta Maas on kirjahyllyni yksi eniten paikkoja vievistä kirjailijoista eli toisin sanoen, luen kaiken mikä hänen nimellään julkaistaan ikinä Sarah I love you. Ja siis näitä ei tarvitse lukea järjestyksessä, mutta kiinnostaahan ne tottakai!

Sarah Henning: Sea Witch
Heinäkuun viimeisenä päivänä ilmestynyt Sea Witch on Pienen Merenneidon Ursulan origin story. Tänä vuonna on tullut ja tulossa paljon naisvoittoisia, meriaiheisia kirjoja ja tämä merirosvomerenneito on vain tyytyväinen (jos ehtisi lukea ne edellisetkin).

Sarah Raasch: These Rebel Waves (Stream Raiders #1)
Rehellisesti sanoen en edes tiedä, mistä tässä on kyse, mutta Goodreadsin synopsiksessa on mainittu kielletty taikuus, merirosvot, kuninkaalliset ja vääräuskoiset. Riittää mulle.

Tess Sharpe & Jessica Spotswood (toim.): Toil & Trouble - 15 Tales of Women and Witchcraft
15 tarinaa noidista nykyajassa, menneisyydessä ja tulevaisuudessa, monimuotoisia niin rodultaan, luokkatasoltaan, seksuaalisuudeltaan, uskonnoltaan, ajanjaksoltaan ja sijainniltaan. Need I say more?

Natalie C. Parker: Seafire (Seafire #1)
All-female pirate crew. En tarvitse muuta elämääni. 


 S Y Y S K U U 

Aika säästää rahaa ja toivoa synttärilahjoja pankkitilille...... (kts. Lokakuu)


 L O K A K U U 

Laini Taylor: Muse of Nightmares
Luin juuri Strange the Dreamerin loppuun ja cliffhanger oli sitä tasoa, että tämä kirja on saatava. Tällä kirjalla on ehkä upein nimi ikinä, mutta ärsyttää, että tällä kertaa jenkkikansi on hienompi kuin brittikansi. Pitääkö hankkia molemmat? Ehkä. 

Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga vol. 9
Elämäni ensimmäinen  ja pisin sarjakuva, jota olen lukenut säännöllisesti ja lukenut kaikki tähän mennessä ilmestyneet osat (mangaa ei lasketa). Jos sarjakuvat eivät olisi suhteessa niin kalliita, ostaisin nämä kaikki heti omaksi. 

R.E. Stearns: Mutiny at Vesta (Shieldrunner Pirates #2)
En ole lukenut vielä sarjan ensimmäistäkään osaa (joka on kohta päättyvän Prinsessoja ja astronautteja -lukuhaasteeni scifivalinta, heh...), mutta olen vakuuttunut, että luen sen ja sitten haluan jatko-osan. Olen looginen.  Mutta siis scifikirja lesboavaruusmerirosvoista. C'mon. 

K. Arsenault Rivera: The Phoenix Empress (Their Bright Ascendency #2)
Sarjassamme uutuudet, joiden ensimmäistä osaa en ole lukenut, osa kaksi. Yksi lempibooktubettajistani, Thoughts on Tomes, on hypettänyt tämän sarjan ensimmäistä osaa, The Tiger's Daughteria, todella paljon. Ja siis kiinalaisesta mytologiasta inspiroitunut lesbosoturifantasia? Count me in. 

Tahereh Mafi: A Very Large Expanse of Sea
En ole lukenut yhtään Tahereh Mafin kirjaa, mutta tämä kiinnostaa. Syntymäpäiväni on 11.9. ja jotenkin sen päivän terrori-isku on jättänyt jälkensä sillä tavalla, että fiktion kautta sen käsittely kiinnostaa. Tämä kirja kertoo siis muslimitytöstä 9/11:n iskujen jälkeen ja uskon sen olevan todella vahva ja tarpeellinen tarina. 

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash (Throne of Glass #7)
TÄTÄ ON ODOTETTU VUOSIA!!!! APUA. EN KESTÄ. (Luultavasti ennakkotilaan kovakantisen, pokkarin ja e-kirjan, koska your girl has some feels.)


 M A R R A S K U U 

Marissa Meyer: Archenemies (Renegades #2)
Kirjasarjojen jatkoa, jonka ekaa osaa en ole vielä lukenut osa eh heh... Mutta Renegadesin olen sentään aloittanut! X-Men-henkinen, supersankarit ja -pahikset -tarina. Love it. 

J.K. Rowling: The Crimes of Grindelwald - The Original Screenplay
En tullut näin pitkälle Potter-faniudessani, jotta jättäisin ostamatta uudet tähän universumiin sijoittuvat kirjat, olivat ne sitten leffojen kässäreitä tai ei. 

Mitä englanninkielisiä uutuuksia te odotatte?

ps. Käy kurkkaamassa Instagramissa kirja-arvonta, jossa arvon yhden lempparikirjani !

4 kommenttia:

 1. Siis mua oikeasti pelottaa lokakuu :DD LIIKAA hyviä kirjoja julkaistaan silloin.. mitäs muuta.. ainiin kahdet kirjamessut. Hyvästi rahat. Ja jee kiitos, sain muutaman ihan uuden kirjan lukulistalle, mistä en ollut edes kuullut :D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama xD mietin, et jos tänä vuonna pääsisin ekaa kertaa käymään Turun messuilla myös! Ois hauskaa :) aattelin laittaa itelleni kirjamessuille ostorajan, tyyliin 5 kirjaa tai jotain. Eipä mitään, ihana jakaa tätä tuskaa eteenpäin :DD

   Poista
 2. Haluaisin ehdottomasti lukea kissanaisesta kertovan kirjan! Syksyllä on tulossa niin paljon hyviä kirjoja! En ole ehtinyt lukea vanhojakaan. Saati klassikoita ja muita kirjoja, joihin haluaisin tutustua. Autuas runsaudenpula :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! mullakin hyllyt notkuu, mutta silti on uutuuskirjojen kiilto silmissä :D

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥