3. kesäkuuta 2018

✿ k e s ä 2 0 1 8 ✿


Heippa ja ihanaa kesäkuun alkua! Instagramin puolella pyörähti tänään käyntiin #bookishsummersundays ja ensimmäisen sunnuntain aiheena on kesän lukusuunnitelmat. Luonnollisestikaan en ikinä pysy suunnitelmissa, mutta tunnollisesti aina kokoan näitä  listoja. 

Viime kesänkin suunnitelmissa ollut Strange The Dreamer olisi saatava luettua tänä kesänä, koska jatko-osa Muse of Nightmares ilmestyy syksyllä. Muutenkin on ya-fantasiahype päällä Children of Blood and Bonen jälkeen, joten myös To Kill A Kingdom todennäköisesti tulee luettua. Sitäpaitsi, murhaavia merenneitoja. Yaaassss! (Opin tykkäämään yaaasss:ista terminä vasta Queer Eyen Jonathanin takia. Sielunsiskoni.)

Kesäisin yleensä luen yhden ya-kirjan ja hyllynlämmittäjänäkin oleva I'll Give You The Sun voisi toimia tähän hyvin, muut vastaavat kirjat on jo hyllystä luettu. Hyllynlämmittäjiä ovat myös Still Alice ja Ylpeys & ennakkoluulo, jotka jostain syystä assosioin kesään. Still Alice on ollut lukulistalla ylioppilaskeväästä asti eli jo kuusi vuotta. Heh.

Viime kesän suunnitelmissa oli Rosa Meriläisen ja Sanna Seiko Salon NE, tänä kesänä SE. Luonnollisesti. 

Ei kesää ilman feminismiä. Hävettää, etten ole vielä lukenut Laura Batesin Misogynationia, sillä Everyday Sexism on kirja, jota tuputan kaikille. Siis KAIKILLE. Lukekaa se, nyt! Toimin vertaistukena sitten, kun alkaa vituttaa liikaa. 

Absentia ja Eevan kolme tytärtä ovat mielenkiintoisia kirjoja, vaikkakin harmikseni nykykirjallisuus ei ole juuri nyt imaissut hirveän hyvin otteeseensa. Sekin aika tulee! (Kiitos ja anteeksi Gummerus, joka nämä arvostelukappaleet on lähettänyt.)

Sormusten herra on parin ystävän kanssa lukupiirikirjana kesä-elokuussa, joten se ainakin pitäisi saada luettua. Alku ei ainakaan ole yhtään niin tönkköä ja tylsää kuin muistelin, vaikka luenkin tätä ensimmäistä kertaa englanniksi. I will conquer Mordor!
.
.
.
.
.
.
.
Tätä kirjoittaessa sain juuri tietää, että Rainbow Rowellin Carry Onista tulee jatko-osa vuonna 2020. YOU KNOW WHAT I'LL REALLY BE READING.

Mitä te meinaatte lukea (ja mitä _oikeasti_ lukea) tänä kesänä?

4 kommenttia:

 1. Mä meinasin kans lukee Ylpeyden ja ennakkoluulon. Ja hei, et oo yksin Batesin kanssa koska mäkään en oo lukenut Misogynationia 😱 en edes tiennyt sen olemassaolosta vielä vähän aikaa sitten. Pitää hankkia hyllyyn!

  VastaaPoista
 2. Mullakin on TSH meneillään, koska haluan lukea sen ennen loppuvuoden teatteriesitystä! Varauduin jo pahimpaan, sillä Hobitti oli puuduttava, mutta tähän osti on ollut tosi hyvä! Tunnelma on siis ainakin vielä innostunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tsemppiä!! Tää on kyllä tosi mielenkiintoinen ja mukaansatempaava, mä vaan rakastan tätä maailmaa <3

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥