12. maaliskuuta 2018

Mitä luen: prinsessoja ja astronautteja -lukuhaaste ♥


Rakastan listoja, joten on aika postata omat lukusuunnitelmani Prinsessoja ja astronautteja -lukuhaasteeseen! Kiitos kaikille, jotka ovat tähän asti ilmoittautuneet mukaan täällä blogissa tai Instagramissa, ilmoittautua voi mukaan milloin vain ja haastekohtia voi tehdä niin vähän tai paljon kuin haluaa! Itselläni joihinkin kohtiin tulee todennäköisesti automaattisesti enemmän kirjoja, mutta tässä ne kirjat, jotka ainakin haluan lukea.

Naisen kirjoittama dekkari: Fiona Bartonin Leski
Takakannessa luki, että tämä on feministinen, syvällinen ja pelottavan uskottava. Suunnilleen kaikki, mitä sanotaan feministiseksi, menee minun lukulistalleni. Vähän pelkään, että muita dekkareita ei tule luettua, mutta katsotaan! Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

Naisen kirjoittama viihdekirja: Anniina Tarasovan Venäläiset tilikirjani
Tämän kai voisi laskea myös dekkariksi? Päähenkilöä kutsutaan kirjan takakannessa "bisnesmaailman Bridget Jonesiksi", joten tämä valikoitui tähän haasteen kohtaan. Myös viihdekategoriaan otan mieluusti vinkkejä!

Naisen kirjoittama tietokirja: Asta Raamin Älykäs intuitio
Voisin valita tähän kohtaan minkä tahansa feministisen tietokirjan hyllystäni, mutta halusin tarkoituksella lukea tietokirjan jostain muustakin aiheesta. Lasken kuitenkin nekin mukaan tähän haasteeseen. Tuttua ja turvallista yhdistettynä itsensä haastamiseen, eikös se ole aika täydellinen kombo?

Naisen tekemä sarjakuva: Marjorie Liun Monstress
Tähän kohtaan tulee todennäköisesti luettua useampiakin teoksia, mm. Tiitu Takaloa. Monstress on kuitenkin kiinnostanut pidempään ja tämä sopisi myös scifi-/fantasiakohtaan. Toivon löytäväni erilaisia kirjoja ja sarjakuvia tämän haasteen aikana ja innostavani muita lukemaan niitä, joten useampaan kategoriaan sopivat kirjat ovat huippuja tähän tarkoitukseen!

Naisen kirjoittama scifi-/fantasiakirja: R.E. Stearnsin Barbary Station
Tähänkin kategoriaan tulee todennäköisesti useampia kirjoja, mutta lähinnä fantasiaa. Siksi halusinkin haastaa itseni lukemaan scifiä. Tässä kirjassa on lesboavaruusmerirosvoja ja ilkeä tekoäly, mikä kuulostaa aivan täydelliseltä. Kirjasta on tulossa myös jatko-osa loppuvuodesta, joten tällä pystyn osallistumaan myös Jatkumo-haasteeseen

Naisten kirjoittama (oma)elämäkerta: Maria Veitolan Veitola
Veitola ilmestyy vasta ensi kuussa, minkä takia se ei ole kuvassa. Päätin, että haluan lukea suomalaisen naisen omaelämäkerran, koska niitä ei juuri mediassa näy. Maria Veitola on sitäpaitsi ihana, jos ette ole kuunnelleet Naisen kengissä -podcastia, niin suosittelen suuresti! Mutu-tuntumani ja kirjakauppojen hyllyjen valikoima näyttäisi siltä, että naisista kirjoitetaan paljon vähemmän elämäkertoja ja varsinkaan omaelämäkertoja ei juuri nähdä. Siksi tämä kohta onkin yksi omista lemppareistani, toivon löytäväni ihania (oma)elämäkertoja!

Mitä kirjoja te suunnittelette lukevanne tähän lukuhaasteeseen? 

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi toi Barbary Station kuulostaa mielenkiintoiselta! Mun listalle heti!

    VastaaPoista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥