11. helmikuuta 2018

Sarjakuvia #1: rakkausmangaa ja sarjakuva lehdenjakajatytöistä

Arina Tanemura: Prinsessa Sakura #1
Suomentanut: Kim Sariola
Kustantanut: Sangatsu Manga (2018)
Sivuja: 177
Kustantajalta

Prinsessa Sakura on taattua Tanemuraa. Tarina alkaa siitä, kun 14-vuotiaan prinsessa Sakuran kihlattu tulee käymään. Sakura ei itse ole järjestetystä avioliitosta innoissaan vaan vihaa prinssi Ooraa. Prinsessa kuitenkin lähtee prinssin mukaan, mutta matkan aikana käy ilmi, että Sakuran isoäiti on ollut kuuluisa muinaisten hirviöiden metsästäjä ja ainoa, joka voi jatkaa hänen jalanjäljissään, on Sakura itse. Järjestetyssä avioliitossa ja hirviöiden metsästyksessä on mietittävää itse kullekin, saati 14-vuotiaalle tytölle... Prinsessa Sakuran ensimmäinen osa on sitä, mitä Tanemuralta voi odottaakin: söpöjä tyttöjä, yliluonnollisia hirviöitä, suuria kohtaloita ja monimutkaisia rakkaustilanteita.  Lähtökohdat eivät silti tunnu tylsiltä vaan Tanemura saa samat elementit toimimaan uusien hahmojen ja tilanteiden avulla. Ensimmäinen mangasarja, jonka luin, oli Tanemuran Kamikaze Kaitou Jeanne, ja sen myötä minulla onkin vahva tunneside hänen mangoihinsa. Rakastan sitä, että Tanemura kirjoittaa mangojensa yhteydessä palstaa, jossa kertoo kuulumisiaan ja fanityttöilee milloin mitäkin, useimmiten musiikkia. Niin on tässäkin mangassa ja tätä olikin jo niin ikävä! Palstojen kautta tutustuu Tanemuraan ihan eri tavalla kuin pelkästään tarinoita lukemalla. Prinsessa Sakurassa oli myös plussaa se, että tarinaan oli kirjoitettu kahden kunnianhimoisen tytön ystävyys. Seuraava osa ilmestyy vasta maaliskuussa, en jaksaisi odottaa sinne asti! Tanemura on rakkautta. 

Brian K. Vaughan, Cliff Chiang, Matt Wilson, Jared K. Fletcher: Paper Girls #1
Kustantanut: Image Comics (2016)
Sivuja: 144

Paper Girls on 80-luvulle sijoittuva sarjakuva 12-vuotiaista lehdenjakajatytöistä Clevelandissa. Sarjakuvan alussa Erin tutustuu kolmeen muuhun lehdenjakajatyttöön: Maciin, KJ:hin ja Tiffanyyn. Pian Clevelandissa alkaa tapahtua kummia: ihmisiä katoaa, hirviöitä vaeltaa kaduilla, avaruuskapseleita löytyy kellareista. Sarjakuvaa on verrattu Stranger Things -sarjaan, mutta en ole nähnyt vasta kuin yhden jakson, joten tätä en osaa kommentoida. Brian K. Vaughan on luonut myös suositun Saga-sarjakuvan, jota on myös suomennettu. Sagaa lukeneena tältä sarjakuvalta osasi odottaa verta ja puuttuvia ruumiinosia, kummallisia hirviöitä ja toiminnantäytteistä juonta. Paper Girls ei pettänyt ja käsikirjoitus vastasi odotuksia. Kuvitus ja väritys on aivan huikeaa, värimaisema on kasarilta ja aivan ihana. Kaunis värimaisema tasapainottaa alieneiden hyökkäystä kokevien tyttöjen kauhua. Hahmot jäivät vielä hieman kaksiulotteisiksi, mutta toivottavasti hahmoihin pääsee tutustumaan syvällisemmin sarjan seuraavissa osissa. 

Makoto Shinkai & Ranmaru Kotone: your name #1 ja #2
Suomentanut: Janne Mökkönen
Kustantanut: Sangatsu Manga (2017)
Sivuja: 176 & 164
Kustantajalta

Elokuvana hurmannut your name on vielä näkemättä, mutta upeat mangakannet houkuttelivat tarinan pariin jo ennen elokuvan näkemistä. Tylsistynyt Mitsuha, maalla asuva koululaistyttö, haaveilee elämästä tokiolaisena poikana, jotta elämä olisi mielenkiintoisempaa. Taivaalla lentävä komeetta tekee jotain ja eräänä aamuna Mitsuha herää tokiolaisen Takin kehosta. Mitsuhalla ja Takilla kestää hetki ymmärtää, mitä on tapahtunut, kun muistinmenetyksen johdosta heidän läheisensä kertovat heidän omituisesta käytöksestään. Pikkuhiljaa Mitsuha ja Taki alkavat viestitellä toisilleen ja kehonvaihdokset alkavat vaikuttaa etenkin Takin elämään. Molempien sinkkustatus tuodaan useampaan kertaan esille ja vaihdokset vaikuttavat etenkin heidän rakkauselämiinsä. Ensimmäinen osa on enemmän vain tapahtumien kuvaamista, mutta toisessa osassa juoni pääsee kunnolla vauhtiinsa ja juonenkäänteet sykähdyttävät. Sarjan viimeinen osa ilmestyy tämän kuun lopussa ja yritän malttaa odottaa sen ilmestymistä ennen kuin katson elokuvan. Tämä mangasarja on lyhyt ja aika suoraviivainen, joten tähän olisi aloittelijan helppo tarttua!

Minkä sarjakuvan tai mangan sinä luit viimeksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥