3. tammikuuta 2018

Lupauksia, jotka aion rikkoa


2018 on täällä. Uusi vuosi meinaa uusia hienoja suunnitelmia ja tavoitteita, jotka rikotaan mitä pikimmiten. (Aloitin maanantaina herkkulakon jonka päätin äsken lopettaa. Ihan tyhmää ja turhaa semmoinen.) Lukusuunnitelmia on ihana miettiä ja listata, ja niissä olen ainakin välillä ihan tuloksellinenkin. Täältä tulee!

1. Tänä vuonna Goodreads-tavoitteeni on taas 50 kirjaa.
Ylitin tämän luvun viime vuonna helposti, mutta en halua olla sen kunnianhimoisempi. En myöskään voi sanoa, etten välittäisi luvusta yhtään, joten en halua tehdä monen suosimaa yhden kirjan tavoitetta. 50 on hyvä.

2. Osallistun #hyllynlämmittäjä-haasteeseen!
Ihanat idolini, Sivumennen-podcastin Jonna ja Johanna lanseerasivat viime vuonna hyllynlämmittäjä-haasteen, jossa omasta hyllystä valitaan vuodeksi 12 kirjaa, jotka ovat jääneet, noh, lämmittämään sitä hyllyä ja keräämään pölyä. Kirjat on valittu (ei toki aloitettu, kuka muuten hyllyjä lämmittäisi?) ja postausta niistä on tulossa vielä erikseen. Kuvassa vähän esimakua pinosta!

3. Yritän ostaa vähemmän kirjoja.
Läheisemmin kanssani tekemisissä olevat tietävät, että kirjojen hamstraukseni on aikamoista. Haluaisin kuitenkin lisää tatuointeja ja koiran, joten jostain on säästettävä ja kai se vuokra vaan on pakko maksaa... Uskon, että tässä kohtaa tutut hörähtelevät hyväntahtoisesti, tämän lupauksen minä mitä todennäköisimmin rikon. Mutta hei, hyvät tarkoitusperät!

4. Luen vain kirjoja, jotka kiinnostavat.
Teini-ikäinen minäni olisi varmaan, että D44. Mutta ei se ole niin helppoa! Kun pitäisi olla ajanhermolla ja samalla tuntea klassikot, ja kun ei vaan aina kiinnosta juuri sillä hetkellä kun kirjaan tarttuu. Haluankin rohkeammin vain kokeilla kirjoja, makustella että mikä innostaa ja lukea vaan kiinnostavia juttuja, jotka saavat kirjan pariin eivätkä pakoilemaan sitä.

5. Pidän blogin (ja sosiaalisen median) kivana juttuna ja harrastuksena.
No eikö me todettu jo D44?? Mutta kun paineet päivittää ja oonko mä niin hyvä kuin muut ja kirjoitanko mä mitään fiksua ja voisinko ottaa itse valitsemastani harrastuksesta vielä vähän enemmän paineita??! Haloo. Somet hiljensin vuoden lopulla toistaiseksi, haluan käyttää aikani paremmin. Blogia taas rakastan, mutta olen kriittinen sitä kohtaan mitä kirjoitan. Joten tänä vuonna yritän kirjoittaa mitä huvittaa ilman paineita. Jonkin sortin päivitysaikataulua yritän pitää yllä, ihan vain siksi että olen maailman paras lykkäämään asioita ja sitten tulee paineita kun edellisestä päivityksestä on aikaa. Tämä homma on ihan huippua, kun muistaisi olla asettumatta itsensä tielle.

6. Otan elokuvat osaksi blogia.
Mulla on (ainakin omasta mielestäni) yksi ihan mahtava postauskonsepti: elokuvia aloittelevan feministin silmin. Tämä sarja on nähnyt vain yhden postauksen verran päivänvaloa, koska en ole tiennyt mistä leffoista kirjoittaa. Sitten sain välähdyksen: Disney-prinsessaleffat aloittelevan feministin silmin!!! Olen ainakin itse tästä aivan fiiliksissä ja tarkoitus olisi tehdä postaus eri prinsessaleffasta joka kuukausi. Sarjan aloittaa yksi lapsuuden lempparini, eli Pieni merenneito. Muutenkin ehkä integroin leffoja osaksi blogia, saa nähdä.

Miltä nämä lupaukset/tavoitteet kuulostavat, millaisia tavoitteita teillä on? 

edit!! Aion osallistua myös sarjakuvahaasteeseen ja tämän vuoden runohaasteeseen, kiitos Jassu ja Omppu niiden järjestämisestä 

6 kommenttia:

 1. Minullakin on goodreads tavoite 50 kirjaa. Olen ajatellut, että se on realistinen, ja samalla kuitenkin oikea tavoite. Vaikka aika vähän tavoitteellisesti luen.

  Kirjojen ostamisen vähentäminen on onnistunut itselläni kohtuullisen hyvin. Viime vuonna ostin 17 kirjaa itselleni, kun aiemmin luku saattoi olla jotain ihan muuta... Kehittelin tähän ihan kikkoja, että saan ostaa vain kovakantisia, joten pokkarit karsiutui jne. Nykyään on jo kohtalaisen helppo kiertää kirpparitkin ostamatta mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ihan huikeeta! Mä ostin ton verran kirjoja pelkästään kirjamessuilta... Kyselen siis sulta vinkkejä tiukan paikan tullen ;D

   Poista
 2. Hyviä tavoitteita. Disney elokuvista luen ainakin mielelläni ajatuksiasi!

  Oma tavoitteeni on lukea ainakin Helmet lukuhaasteen 50 kirjaa.

  Mukavaa vuotta 2018! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :) Mukavaa ja lukuisaa vuotta 2018 sinullekin! Helmet-haasteeseen osallistumista olen miettinyt pari vuotta, mutta niin strukturoitu lukutapa ei oikein sovi minulle. Olen vähän tuuliviiri näissä asioissa niin luen enemmän kun on vapaus lukea mitä vaan!

   Poista
 3. Hienoja tavoitteita! Kirjoihin upposi kyllä sen verran rahaa viime vuonna, että pitäisi itsekin kiristää kukkaron nyörejä :D Mutta kun kirjojen omistaminen on niin kivaa! Sulla on ihana blogi ja bloggaat just hyvin, turha itsekritiikki siis hiiteen (kamppailen sen kanssa itsekin jatkuvasti joten tiedän aika hyvin mistä puhut)! Ja jollen sanonut jo aiemmin, postaussarjaidea Disney-leffoista aloittelevan feministin silmin on huippu, odotan sitä innolla.

  Antoisaa luku- ja bloggausvuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös ihana sinä! <3 Just sain ekan Disney-postauksen valmiiksi, innolla odotan sun kommentteja ;) Kirjojen ostaminen ja omistaminen on kyllä liian kivaa...

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥