7. tammikuuta 2018

#hyllynlämmittäjä 2018

Varmaan ei enää tässä vaiheessa tule yllätyksenä, että Sivumennen-podcast on podcastien kuningatar ja suurin suosikkini. Jonna ja Johanna lanseerasivat viime vuonna Hyllynlämmittäjä-haasteen, jossa tarkoituksena on lukea 12 omaan hyllyyn unohtunutta teosta. Valinnanvaraa löytyy, joten päätöksien tekeminen oli pienen tuskailun takana. Päädyin kuitenkin kahteentoista (neljääntoista) kirjaan, jotka toivon saavani luettujen kirjojen listalle tänä vuonna. Voilà!

Fantasiaa!!
Hyllyni lukemattomille fantasiakirjoille voisi tässä vaiheessa jo nauraa. Yritin kuitenkin valita kirjat sieltä vanhemmasta päästä, jotka pisimpään ovat odottaneet luetuksi pääsyä. Luin viime vuonna Brandon Sandersonin Mistborn-trilogian aloittavan The Final Empiren ja kaikessa optimaalisuudessaan haluaisin saada trilogian luettua loppuun tänä vuonna. Tolkienin Kullervon tarina on odotellut hyllyssä hävettävän kauan ja haluaisin ylipäätään lukea tänä vuonna taas enemmän hänen tuotantoaan. Siiri Enoranta on minulle vielä toistaiseksi tuntematon kirjailija, mutta tämän kirjan kansi ja nimi ovat niin valloittavan kauniit, että se on hyllyyni päätynyt. Ajatus oli varmaan myös se, että lukisin enemmän suomalaista fantasiaa.


Klassikkoja!!
Tämä kolmikko on vaihtoehtoina toisilleen, eli haluaisin saada näistä luettua yhden. Hyvin todennäköisesti se on Ylpeys ja ennakkoluulo, mutta ihan täysin lukkoon lyödyn listan tekeminenhän olisi ollut aivan liian haastavaa. Austenit ja Brontët ovat jääneet minulta lukematta, joten tämä pino menee siihen yleissivistävien kirjojen kategoriaan. 

Kotimaisia mestareita (ja yksi ruotsalainen olemassa parempi)!!
Tähän mennessä olen lukenut Pulkkiselta neljä kirjaa ja Westöltä kaksi ja tykännyt kaikista. Jalonen ja Stridsberg ovat uusia tuttavuuksia. Todennäköisesti tulen tykkäämään näistä kaikista ihan kamalasti, mutta en ole vain saanut luettua niitä. Liian hyvät kirjat vaan ovat vähän pelottavia tarttua, mitä jos sitten pettyykin? Miten siitä selviää? 

Samma på engelska!!
Still Alice on tässä vaiheessa prioriteetti numero 1, sillä se on ollut henkistä hyllyäni lämmittämässä jo kohta kuusi vuotta. KUUSI. (Puolustuksekseni olen aloittanut sitä suomeksi, mutta en tykännyt käännöksestä.) Careyn tietokirjan ostin yhtä kouluprojektia varten 2,5 vuotta sitten. Olen sittemmin valmistunut ja kirja on vain jäänyt odottelemaan. Nelson on ainut nuortenkirja tämän vuoden haasteessa, todennäköisesti tulen tästäkin tykkäämään hurjasti, mutta luen YA-kirjallisuutta aika satunnaisesti. Näen tämän sellaisena kesäkirjana, joten ehkä kesälomalla? Ehkä?

Mikä kirja on lämmittänyt hyllyäsi pisimpään?

4 kommenttia:

 1. Heititpä pahan kysymyksen, sillä en muista! Mitään lapsuudesta asti lukemattomia kirjoja minulla ei ole, mutta kyllä vanhimmat ovat varmaan noin kymmenen vuotta lukemattomana olleita. Omaan Hyllynlämmittäjä-haasteeseeni valikoitui suht uusia hankintoja, vanhin on varmaan vuodelta 2015.

  Kirkkaus <3 Älä ajattele etukäteen liikaa, niin kyllä sä siihen ihastut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei onneksi ole lapsuudesta saakka hankittuja ja vanhimmat taitaa olla noin 6 vuoden takaa. Kyllä näistä selvitään! Ja hihi, toivon niin <3

   Poista
 2. Mielenkiintoisia valintoja hyllynlämmittäjään. Oma pinoni on vielä hieman tekovaiheessa, sillä kotiuduin vasta Helsinkiin kirjahyllyni luokse. Vanhinta hyllynlämmitäjää en myöskään muista ainakaan äkkiseltään, ehkä se on jostain seitsemän vuoden takaa (hui!)?

  Vaihtoehtoisista klassikoistasi jaksan aina suositella Ylpeyttä ja ennakkoluuloa, mutta Kotiopettajattaren romaani on melkein yhtä hyvä. Humiseva harju on näitä paljon synkempi, eikä yllä omalla asteikollani yhtä korkealle, mutta lukemisen arvoinen klassikko sekin. Fiiliksen mukaan vain valitsemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo sellainen fiilis, että tekisi mieli tehdä uusi pino, heh.... Todennäköisesti päädyn Austeniin, se houkuttelee eniten <3

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥