31. joulukuuta 2017

Kirjavuosi 2017

Ihanaa uuden vuoden aattoa kaikille! Äkillinen hiljaisuus blogissa johtui flunssasta ja joululomareissuista, mutta täällä ollaan taas. On taas aika yhdelle lempipostauksistani, nimittäin vuoden kirjakoonnille. Tänä vuonna löin henkilökohtaisen ennätykseni lukemalla 82 kirjaa.

82 kirjasta...
... 39 luin suomeksi ja 43 englanniksi
... 27 oli suomalaisen kirjailijan kirjoittamia
... 16 oli runokirjoja
... 13 oli tietokirjallisuutta
... 12 oli uudelleenluettuja
... 18 oli sarjakuvia tai mangaa
... 37 oli fantasiaa tai scifiä

Vuoden kirjailijat
♥ Edith Södergran. Luin alkuvuodesta Södergranin Tulevaisuuden varjon ja Kultaiset linnut, joista etenkin ensimmäinen oli hyvin vaikuttava kokemus. Haluan perehtyä vielä enemmän Södergranin tuotantoon sekä elämään, mutta väitän löytäneeni yhden uuden lempirunoilijan. 
Liv Strömquist. Luin tänä vuonna kaikki Liv Strömquistilta suomennetut teokset. Lempparikseni nousi ensimmäisenä lukemani Kielletty hedelmä, mutta eivät muutkaan teokset kalpene sen rinnalla. Ajankohtaisuus, yhteiskuntakriittisyys ja hauskuus ovat lyömätön paketti ja tulen lukemaan kaiken, mitä Strömquistilta suomennetaan. (Arvostelu Noususta ja tuhosta tulossa pian!)
♥ Holly Bourne. Luin tänä vuonna Holly Bournen Normaali-trilogian ensimmäisen ja toisen osan ja rakastuin ikihyviksi. Tällaista nuortenkirjallisuutta olisin kaivannut jo ollessani teini, mutta ei se päälle kaksikymppisyyskään haittaa, sillä nämä kirjat ovat huikean hyviä.

Vuoden kirjalliset kohokohdat
♥ Pääsin Helsingin kirjamessuille bloggaajana, josta olen haaveillut blogin perustamisesta asti. Tämä kokemus oli upea, vaikkakin introverttiä uuvuttava. Selviytymisoppaani messuille saikin yli 1500 katselukertaa, mikä on todella paljon enemmän kuin tekstini yleensä. Kiitos siitä kaikille teille tekstiä lukeneille ja jakaneille!
♥ Tänä vuonna sain myös ensimmäiset arvostelukappaleeni, jotka kutkuttavat ja ilahduttavat. Ihanaa olla osa kirjayhteisöä ja päästä jakamaan hienoja kirjoja muiden lukijoiden kanssa. 
♥ Tänä vuonna tapasin ja kaverustuin myös monen kirjabloggaajan kanssa, mikä on aivan mahtavaa! Kuten monella muulla, ei minunkaan henkilökohtaisessa elämässäni juuri muita lukijoita ole (6-vuotias siskoni alkoi itkemään, kun joululahjapaketistani tuli vain kirjoja.........), joten on ollut ihanaa päästä juttelemaan ja tutustumaan muihin kirjojen rakastajiin. 

Muutaman tunnin päästä ollaankin jo seuraavan vuoden puolella, mutta olisi ihana kuulla teidän kirjavuoden 2017 huippukohtia! Mikäli jotakuta kiinnostaa (lähes) kaikki lukemani kirjat tältä vuodelta, voi niitä käydä vakoilemassa Goodreadsissani

Toivottavasti vuosi 2018 on teille ihana ja kirjoja täynnä, superkiitos tästä vuodesta

8 kommenttia:

 1. Oletpa lukenut hurjan paljon ja hurjan hyvin! <3 (tai en nyt tiedä voiko huonosti lukeakaan, mutta.. :D) Ja ihana kun olet, luet, kirjoitat ja bloggailet, sinuun on ollut ihana viime vuonna saada tutustua. ♥

  Ehkä meidän introverttien tiet kohtaisi vaikka tänä vuonna hieman edellistä useamminkin ihan blogien ulkopuolellakin! :-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 <3 <3 <3 ihana Laura. Pistä ihmeessä viestiä niin nähään!

   Poista
 2. Ihana kooste <3 Luit todella paljon ja tosi kiva, että niin moni lukemistasi kirjoista oli runoja ja sarjakuvia/mangoja, sillä ihailen niitä, jotka lukevat monimuotoisesti.

  Lukuisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin <3 Tarkoitus olisi tänä vuonna osallistua Jassun Sarjakuvahaasteeseen, nyt on hyvin lämmitelty :-)

   Poista
 3. Ehdinpä viimein lukemaan blogiasi, joten varaudu kommenttirysään :D ! Vuotesi kuulostaa huikealta, erityisesti kadehdin lukemiesi runokokoelmien määrää. Niiden lukemisen lisääminen on aina suunnitelmissani ja varovaisessa nousussa määrä onkin, mutta vielä on varaa jättää enemmän aikaa runoille. Runoihin liittyen minunkin vuoteni parhaimmistoon kuuluu Edith Södergran, jonka koottujen teosten lukemisen aion ottaa asiakseni tänä vuonna. Huippu lukuvuosi sinulla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenttirysästä! Mäkään en ole aikoihin lukenut blogeja, täytyisi yrittää patantaa sillä saralla... Tänä vuonna lukemiset jäävät todennäköisesti vähemmälle opiskelun takia, mutta ei se haittaa! Kyllä se tästä ;D

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥