5. marraskuuta 2017

HELSINGIN KIRJAMESSUT 2017: Messuhulinat perjantaista sunnuntaihin

Hyvää iltapäivää kansalaiset! Tässä kävi perinteisesti, että neljän päivän kirjamessuilu ja kokopäivätyö veivät veronsa ja kirjamessua koontia saadaan vasta nyt. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö vain? Tuntuu, että tästä #kirjarakkauskupla:ssa elämisestä jota Helsingin kirjamessuiksikin kutsutaan, olisi jo iäisyys ja ikuisuus. Muistellaan silti parhaita paloja. 

Perjantaina paras ystäväni tuli messuilemaan ja aloitettiin päivä kuuntelemalla KirjaKallio-lavan haastattelu Emmi Niemisen ja Johanna Vehkoon feministisestä Vihan ja inhon internet -sarjakuvasta. Sattumalta heräsin perjantaina tämän sarjakuvan arvostelukappaleen toimitukseen, ei olisi ollut osuvampaa aikaa. Kaikki feministinen kirjapöhinä on aina ihan mun juttu ja täyttä rakkautta, kuten varmaan blogia lukeneet jo tietävätkin. Perjantai oli jotenkin tosi väsynyt päivä omalta osaltani, joten monia keskusteluja en käynyt kuuntelemassa. Shoppailin toki vähän (=paljon eheheh) ja kävin fanityttöilemässä Anni Kytömäkeä hakemalla Kivitaskuun nimmarin sekä Jonna Tapanaista, joka tekee maailman parasta Sivumennen-podcastia yhdessä Johanna Laitisen kanssa. Jonna tiesi mun Instagram-tilin, saatoin vähän kuolla. Jos luet tätä Jonna, oot ihana ja teit mun loppuvuodesta paremman. Pus!

Perjantaina tein myös hienoimman pinssin ikinä. Hufflepuff pride!

Lauantai alkoi Miki Liukkosen haastattelua kuuntelemalla. En kestä, kuinka hauska tyyppi Liukkonen on, jotenkin se huumori upposi muhun ihan täysillä. Onneksi O-romaani ja Elisabeth-runokokoelma löytyvät hyllystä. Kävin lauantaina kuuntelemassa myös KirjaKallion Rohkeinta on rakastaa itseään -paneelia. KirjaKallion lava on joka vuosi kiistatta paras, niin hienoa ohjelmaa ja keskustelunaiheita. Kirjamessuilla oli tänä vuonna yli 84 000 kävijää ja on hienoa, että KirjaKallion lavalla otetaan esiin tärkeitä yhteiskunnallisia puheenvuoroja ja käytetään se vaikuttamisen mahdollisuus näin isossa yleisötapahtumassa. Lauantai oli tavalliseen tapaan ruuhkaisin päivä ja keskellä päivää otinkin parin tunnin vetäytymisen hiljaisempiin tiloihin kuulokkeet päässä. Teki kuulkaa hyvää!

Sunnuntai oli fanityttöilyn kultapäivä. Runousaamiaisen yhteydessä kävin pyytämässä Miki Liukkoselta signeerauksen O:hon, tapasin Ronja Salmen ja Mikko Toiviaisen ja sain nimmarit ja yhteiskuvat (nää tyypit on vaan supercooleja) ja tapasin vielä lempirunoilijani Susinukke Kosolan ja sain signeerauksen häneltäkin. Kanssabloggaajat naureskelivat jo loppupäivästä, kun olin niin täpinöissä tästä kaikesta. Sunnuntaina tapasin viimein Mitä luimme kerran -blogin Lauran, mikä oli mahtavaa! Laura on ihana ja cool ja yksi niistä kirjabloggaajista, joita ihailen eniten. Jos ette vielä lue Lauran blogia, niin hop hop!

Kirjamessuilla on aina ihana shoppailla ja tavata lempikirjailijoita, mutta parasta oli ehdottomasti seura. On ihanaa saada kasvot nimimerkeille muiden blogien takana ja fiilistellä maailman parasta asiaa, eli lukemista ja kirjoja, ihmisten kanssa jotka ovat samalla aallonpituudella. Kiitos siis kaikki ihanat bloggaajat, joiden kanssa sain pyöriä neljä päivää, ootte ihan parhaita! 

Mikä oli tämän vuoden kirjamessujen kohokohta teidän mielestä? Mun top kolmonen on muut bloggaajat, KirjaKallion lava ja kirjailijatapaamiset. En malta odottaa ensi vuotta

6 kommenttia:

 1. Oi, onpa kyllä ihana pinssi! Ja muutenkin tosi kiva messubloggaus. Minunkin mielestäni KirjaKallion lava on ihan mahtava, kuten se on aina: hyvät haastattelut ja niihin liittyvät esitykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) KirjaKallio on kyllä ihana, toivottavasti heidän lavansa saa jatkossakin olla messujen tähtenä!

   Poista
 2. Eikäää, oot ihana!! Oli ihan superkiva nähdä, toivottavasti nähdään pian uudestaan. Aika cool olet kyllä itsekin. ♥

  VastaaPoista
 3. Parasta nähdä taas <3 Oli kyllä huomattavasti mukavammat messut teijän kanssa, kun olis ollu ilman!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti!! Näitä vois olla puolivuosittain niin nähtäis useammin :-D <3

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥