1. lokakuuta 2017

Lokakuu, tuo teemukillisten ja kirjamessujen luvattu kuukausi


Hyvää lokakuun alkua! Olen ihan fiiliksissä ruskasta, viilenevistä päivistä, villapaidoista ja höyryävistä teemukeista. Ehkä sen huomaa että olen syksyn lapsi, tämä vuodenaika tuntuu aina kotoisimmalta. Kotoilussa ja töissä käydessä blogi onkin jäänyt aika toissijaiseksi, mutta jälleen kerran toivon tämän muuttuvan hah. Lokakuu on jotenkin ihana aika elvyttää blogia, sillä innostuin tähän hommaan kaksi vuotta sitten kirjamessujen aikaan. Kohta ne ovat taas täällä! 

En ole aikoihin tehnyt kuukaudelle tbr-pinoa (to be read), mutta nyt tuntui siltä, että kyseistä suunnitelmallisen lukemisen konseptia voisi taas kokeilla. Viimeiset puoli vuotta olen aloitellut kirjoja ja lukenut niitä loppuun tuskallisen hitaasti tai jättänyt kesken puolivahingossa. Eihän siinä mitään vikaa ole, mutta sellaista loppuun luetun kirjan aikaansaamaa onnistumisen fiilistä ei pääse tulemaan kovin usein. Joten yritetään ja katsotaan miten käy!

Tässä kuussa haluaisin lukea:
Heli Heiskanen: Herkkyyden voima - opas omannäköiseen elämään (aloitettu)
J.K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows (aloitettu)
Juri Nummelin (toim.): Sadan vuoden unet
Jay Kristoff: Nevernight
Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga vol. 2
Anni Kytömäki: Kivitasku (aloitettu)
Susan Cain: Quiet (äänikirja, aloitettu)

Lokakuu on kyllä kirjan ystävän kuukausi kirjamessuineen ja uutuuskirjoineen. Kuvitettu Harry Potter ja Azkabanin vanki ilmestyy, samoin kuin John Greenin uusi kirja! Tarkoitukseni on mennä Helsingin kirjamessuille varmaan ainakin perjantaina ja lauantaina, täytyy katsoa lähempänä mihin aika riittää. Messutärppejäkin ajattelin pohtia ennen tuota maagista viikonloppua täällä blogissa. 

Mitä te odotatte eniten lokakuussa?

14 kommenttia:

 1. Odotan aikaisin pimeneviä iltoja kynttilöineen, syksyn lehtien kahinaa ja rapinaa koiran tassujen alla, lämpimässä luettuja kirjoja <3 nyt kun seuraa uutisia Espanjasta, tuntuu hyvältä olla tässä maassa.

  Kirjallisesti en osaa sanoa mitä odotan : D
  Toivottavasti löydän aikaa lukea uutuuksia - tuo Sadan vuoden unet kiehtoo kovasti, odotan paljon! Ideana tosi kiinnostava. Hyvä lista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kynttilät ja lehtien kahina on kyllä syksyn olennaisimpia asioita. Koiralle rapsutuksia!<3 Olen todella eläinrakas ja haluaisin oman koiran, mutta vielä ainakaan tänä syksynä meiltä ei kuulu tassujen rapinaa. Toivottavasti lokakuusi on ihania kirjoja ja tunnelmointihetkiä täynnä!

   Poista
 2. Odotan eniten kirjamessuja :) Mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjamessut kyllä pelastavat harmaan lokakuun 100-0. Hyvää lokakuuta sinullekin!

   Poista
 3. Mä odotan lokakuulta samaa mitä tein jo koko syyskuun: vilttien alle käpertymistä teekuppi toisessa kädessä, kirja toisessa. Odotan myös sitä, että loppuvuosi menisi nopeasti ohi :D Syys- ja lokakuu ovat sinällään ihan kivoja, kun ruska on niin nättiä eikä ole vielä kamalan kylmä, mutta väsähdän heti, jos aurinko ei näyttäydy, kuten nyt tänä syksynä (ja kesänäkin aika pitkälti) on ollut.

  Tsemppiä tbr-pinon valloittamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Muakin pimeys väsyttää, mutta jotenkin oon tosi fiiliksissä syksystä silti. Tuntuu, että nyt on paljon hyväksyttävämpää olla kotona kirjojen parissa kuin esimerkiksi kesällä :D Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! :D

   Poista
 4. Oih, kuvitettu Azkaban. ♥ Juuri luin sen kesällä, mutta kuvitettu versiokin kelpaa, odotan. Jim Kayn kuvitus on upeaa, meillä on Salaisuuksien kammio kuvitettuna. ♥ /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, niimpä! Kay on kyllä mestari. Multa löytyy Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio kuvitettuna, mutta en ole vielä niitä lukenut, hyi mua....

   Poista
 5. Itsekin olen ihan innoissani saapuneesta syksystä! Tämä se vain on kaikista rakkain vuodenaika <3 Lokakuussa odotan eniten tulevan viikonlopun kirjamessuja täällä Turussa, toisekseen kuun lopulla olevaa Evan & Manun keikkaa. Vielä kun saisi jostain raivattua aikaa kirjojen lukemiselle, niin olisi hyvä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun lokakuu kuulostaa tosi hyvältä! Oispa kiva joskus päästä Turun kirjamessuille myös :-) Toivottavasti löydät aikaa lukemiseen ja kirjojen fiilistelyyn <3

   Poista
 6. Oispa hauskaa jos törmättäisiin messuilla tänä vuonna! :> Varmaan lauantaina sinne itse olen suuntailemassa, sillä näytän istuvan kvantitatiivisen tutkimuksen kakkoskurssin luennolla vielä perjantaiaamun :D Onneksi siitä sitten voi suoraan hypätä junaan kohti Helsinkiä ja messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kvantitatiivinen tutkimus :'D Onneks siitä pääset sit palautumaan messuille. Mä messuilenkin joka päivä kun pääsen bloggaajapassilla sisään jeee iiik! Joten ehdottomasti, otetaan tavoitteeks nähä ja käydä vaikka syömässä yhessä lauantaina? :-)

   Poista
 7. Minäkin nautin syksystä täysillä! Kylläkin marraskuu vähän aina pelottaa... Tuo tbr-listan tekeminen olisikin hyvä, minullakin on usein monta kirjaa kesken eikä mikään etene kunnolla. Tuo Herkkyyden voima kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuu on aika ällötyskuukausi, pitää keksiä sinne erityisen kivoja juttuja piristämään pimeitä päiviä :) Samaa pulmaa löytyy multa, katsotaan auttaako tämä lista vai ei... Olen kyllä parin päivän aikana saanut Kivitaskua luettua yli 100 sivua eteenpäin! Herkkyyden voima on kyllä alun perusteella tosi hyvä.

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥