26. lokakuuta 2017

HELSINGIN KIRJAMESSUT 2017: Torstai 26.10.


Tänään ne vihdoin alkoivat, Helsingin kirjamessut! Aloittelin päiväni messukeskuksessa yhdentoista maissa hakemalla bloggaajapassin. Tuo yksi paperinpala muovitaskussa merkitsee minulle henkilökohtaisesti enemmän kuin osaan nyt ensimmäisen messupäivän iltana edes kertoa. Matkalla Messukeskukseen meinasin jopa liikuttua kiitollisuudesta ja innosta, tällainen nössö minä olen :-D

Ensimmäinen messupäivä kului lähinnä muiden bloggaajien ja kirjaostosten parissa. Oli ihanaa viettää aikaa ja vaihtaa ajatuksia näiden bloggaajien kanssa:

Hogwarts Library
Carry On Reading
Tuntematon lukija
Kirjavarkaan tunnustuksia
Hurja Hassu Lukija
Lukulahnan luola

Shoppailtua tietysti tuli myös, sillä mitä muuta kirjabloggaajat voivat tehdä kuin yllyttää toisiaan ostamaan kirjoja?? 

Kahden euron myyntipöydät saivat haalimaan kotiin seuraavat kirjat: Kissani Jugoslavia (vihdoin!), Kaksi ihmistä minuutissa, Jokapäiväinen elämämme sekä uusi Ghostbusters-dvd. 2 euron pöydistä löysin myös muutaman lastenkirjan läheisille joululahjoiksi. Sammakko Kustannuksen pisteeltä mukaan lähtivät Liv Strömquistin Kielletty hedelmä sekä Essi Jäntin toimittama Täyttä elämää ADHD:n kanssa. Makedonia-divarista taas löytyivät tämän päivän parhaat löydöt: J.R.R. Tolkienin Puu ja lehti sekä Tove Janssonin Taikatalvi vanhoilla pokkarikansilla. Tämä oli ainut joka minulta puuttui, nyt minulla on kaikki Muumit näillä kansilla! Helsinki Science Fiction seuran pisteeltä lähti mukaan myös pari pinssiä. Kaiken kaikkiaan suht maltillinen päivä ja hyviä löytöjä, mutta edessä on vielä kolme päivää kiusausten äärellä....

Ainoa ohjelma, jota ehdin käydä kuuntelemassa tänään, oli Anna-Leena Härkösen ja Marko Annalan keskustelu luovuudesta ja masennuksesta KirjaKallion lavalla, josta twiittailin pitkin keskustelua. Keskustelu oli hieno eikä todellakaan kärsinyt haastattelijan puutteesta. Molemmat kirjailijat olivat aitoja, rehellisiä ja silti valoisia puhuessaan vaikeasta aiheesta. Aiheesta olisi voinut keskustella ja jaksanut kuunnella vaikka loputtomiin ja se olikin hyvä päätös ensimmäiselle messupäivälle. KirjaKalliolla on ihan huikeaa ohjelmaa tulossa, sitä lavaa kannattaa seurailla pitkin messuja.

Kaiken kaikkiaan ensimmäisestä messupäivästä jäi todella hyvä fiilis. Ohjelmaa olisi voinut käydä kuuntelemassa enemmän, mutta onneksi tässä on vielä kolme päivää edessä! Parasta oli kuitenkin päästä oman henkisten ihmisten pariin, kiitos siis kaikille bloggaajille tästä päivästä♥ Huomenna taas nähdään, nyt suihkua ja palauttavia yöunia kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥