30. heinäkuuta 2017

Miniarvioita kesältä

Kalenteria katsoessa tuntuu hurjalta, että ylihuomenna on elokuu. Mihin kesä meni? Kesän aikana on tullut luettua ja nyt on taas miniarvioiden aika! Jotenkin näitä on välillä kivempi kirjoittaa kun kokonaista postausta per kirja, ei ole niin paljon paineita. Ja hauskaahan tämän homman pitäisi olla ;)

Noelle Stevensonin Nimona (HarperTeen 2015) on sarjakuvaromaani Nimonasta, joka haluaa superpahiksen Lord Ballister Blackheartin apuriksi. Kirja on hauska, mutta saa myös syvyyttä ja vakavuutta, kun Nimonan taustatarina selviää pikkuhiljaa. Hahmot ovat sympaattisia ja se, kuka on hyvis ja kuka on pahis, ei ole mitenkään mustavalkoista. Piirrostyyli on selkeää ja kirjassa pysyy kärryillä myös sellainen lukija, joka ei ole tottunut lukemaan sarjakuvia. 

Koko Hubaran Ruskeat Tytöt (Like 2017) on esseekokoelma siitä, millaista on olla suomalainen ruskea tyttö Suomessa, jossa oletuksia kotimaasta ja alkuperäisyydestä tehdään ennen kuin ihminen on saanut sanottua sanaakaan. Vaikuttava ja tärkeä aihe, Hubaran lempeä ja tarkka kirjoitustyyli sekä aihealueen käsittely monipuolisesti tekee tästä kirjan, joka mahdollisimman monen olisi hyvä lukea, vaikkei kohderyhmään kuuluisikaan. Jostain syystä kirjan alkupuoli resenoi itseni kanssa enemmän kuin loppupuoli, mutta kirja oli ehdottomasti lukemisen arvoinen ja ajatuksia herättävä alusta loppuun. 

Rainbow Rowellin Carry On (St. Martin's Griffin, 2017) on IHANA kirja. Se on parodia "chosen one" -hahmon tarinasta ja siinä on paljon yhtäläisyyksiä Harry Potteriin. Kuitenkin se on Harry Potterista erillinen tarina eikä sitä kannata siihen verrata. Kirjan päähenkilö Simon Snow on käymässä viimeistä vuottaan taikakoulu Watfordissa. Hänen huonekaverinsa ja arkkivihollisensa Baz ei kuitenkaan saavu kouluun, Simonin ja hänen tyttöystävänsä Agathan välit ovat viilenemässä ja Simonin pitäisi taistella pysäyttääkseen Insidious Humdrumin. Kirja on täynnä huumoria, romantiikkaa ja hirviöitä, aivan täydellinen kombo. Kirjassa on myös todella hyvä juonenkäänne lopussa ja Simonin ja Bazin suhde on ihana. Tämä on sellainen kirja, joka tekisi mieli lukea samantien uudelleen♥ Tämä on uusi painos ja se on mielestäni paljon parempi kuin aiempi. Tästä kannesta saa kiinni sen, mistä tässä kirjassa on kyse. Tästä tykkäävät varmasti niin fantasian kuin perinteisemmän nuortenkirjallisuuden ystävät, lukekaa tämä!

Nina LaCourin We Are Okay (Dutton Books for Young Readers 2017) on tarina Marinista, joka on jättänyt menneisyyden taakseen ja muuttanut opiskelemaan kauaksi entisestä kotipaikastaan. Hän jää joululomaksi yksin kampukselle ja hänen vanha ystävänsä Mabel on tulossa käymään ja Marinin on kohdattava vanhan elämänsä asioita. Kirja on rauhallinen ja surullinen, mutta kaunis samaan aikaan. Se ei ole juonitykitystä alusta loppuun, vaan ennemmin tutkielma tästä hahmosta ja surusta. Tämä kirja oli hiljaisella tavalla voimakas ja tykkäsin siitä todella paljon.


Tässä on tullut luettua aika monipuolisia kirjoja, hlbt-rakkaudesta niin naisten kuin miesten näkökulmasta sekä etnisesti erilaisen ihmisen kokemuksista. Voin suositella näitä kirjoja, ne ovat kaikki lajissaan timantteja. 

Mitä te olette lukeneet viime aikoina? Varsinkin esseekokoelmasuosituksia otetaan vastaan!

8 kommenttia:

 1. Oon niin innostunut nyt sarjakuvista ja haluaisin tuon Nimonan omaksi <3 _ <3
  Oon samaa mieltä, että Carry Onin uudempi painos on vanhaa parempi, haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimona ois kyllä ihana omistaa<3 Ja tää Carry Onin kansi on ihan huikea! En ois lukenut ilman tätä kantta haha. Oli ihana nähdä sut viikonloppuna!

   Poista
 2. Sun mini arviot on kyllä aina yhtä hyviä! Tehokkaita ja infoavia. Sorruin itsekin ostamaan Carry Onin, jospa pääsisi piakkoin lukemaan sen, kun Rainbow Rowellia on muutenkin tässä tullut luettua. Vähän houkuttaisi toi We Are Okey, mutta toisaalta ei ehkä kirjahankintoja nyt vähään aikaan, kun oma pinokin alkaa olla jo liian korkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla :-) Carry On oli kyllä hyvä, suosittelen. Rowell osaa kirjoittaa niin ihanasti. Aina on tilaa kirjalle tai parille ;) Mutta multa saat kyllä ton lainaan jos haluut!

   Poista
 3. Olen lukenut viime aikoina paljon lapsille ja nuorille suunnattuja kirjoja. Tällä hetkellä luvun alla on Atkinsonin Elämä elämältä. Esseekokoelmat ovat minulle aika vieraita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten ja nuorten kirjat ovat niin hienoja ja monipuolisia, että oon tosi iloinen että aikuisetkin niitä lukevat. Mä aloitin just eilen illalla Anni Kytömäen Kivitaskun, jota on kehuttu hirveän paljon!

   Poista
 4. Minä myös rakastuin Carry on -kirjaan. Oletko lukenut Rowellin Fangirlin? Minä luin vasta sen jälkeen, kun olin lukenut Carry On, ja oli tosi hauskaa, kun siinä kirjoitettiin Simonin ja Bazin tarinaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin Fangirlin viime kesänä, se oli ihana <3 Siinä tosin en tykännyt Simon&Baz-osioista juurikaan, mutta Carry On olikin sit rakkautta ensilukemalla ;)

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥