8. heinäkuuta 2017

Lukumaraton 8.7. // päivittyvä postaus

Aurinkoista lauantaita ja mainiota lukumaratonia! Tänään on kirjabloggaajien kesän toinen lukumaraton ja allekirjoittaneen kohdalla ensimmäinen tälle vuodelle. Tätä kierrosta emännöi Kirjan jos toisenkin -blogi, jonne voi käydä ilmoittautumassa, jos ei sitä ole vielä tehnyt ;-)

Kirjapinoni on aika massiivinen, sillä vaihtoehtoja pitää olla eikä päätöksiä kannata tehdä liian nopeasti. Yleensä valitsen maratonille huonoja kirjoja luettavaksi, toivotaan että tänään on parempi tuuri. Aloitan maratonin lukemalla loppuun Rainbow Rowellin Carry Onin, jota minulla on jäljellä noin 200 sivua. Tästä se lähtee, jee!

11.00 -->

Ensimmäiset puolitoista tuntia mennyt ja noin 60 sivua luettu. Carry On on ihan huikeassa vaiheessa menossa enkä malttaisi lopettaa, mutta pakko tehdä ruokaa tässä välissä, että jaksaa lukea. Baz

14.29

Nyt on ruuat tehty ja syöty ja takaisin Carry Onin pariin! Tällä hetkellä mittarissa on noin 100 sivua, ei siis mitenkään hurjaa vauhtia muttei huonoakaan. Kirjaa on jäljellä siis noin sata sivua ja todennäköisesti tämän jälkeen aloitan joko Rainbow Rowellin Kindred Spiritsin tai Noelle Stevensonin Nimonan. 


16.28

Ensimmäinen kirja luettu loppuun ja sivulaskuri on 210:ssä. Carry Onin viimeisen sivun lause tuntuu todella osuvalta, kirja oli juuri se kirja, minkä nyt tarvitsin ja tavallaan en haluaisi alkaa lukemaan mitään muuta, kun tuosta kirjasta jäi niin mukava olo. Luulen kuitenkin, että Nimonassa on samaa fiilistä, joten sen kimppuun seuraavaksi! 

18.24

Nimona luettu! Hahmot olivat ihania ja tarinakin hyvä, mutta vähän meinaa väsyttää. Pidän ehkä pienen tauon lukemisesta tässä välissä, että jaksan vielä illan lukea. Seuraavaa kirjaa en ole vielä päättänyt, ehkä joku sarjakuvista tai mangoista tai sitten Kindred Spirits. Toisaalta Tove Janssonkin houkuttelisi...

19.34

Aika lyhyeksi jäi tauko ja luin tässä välissä Kindred Spiritsin :-D Jotenkin lukeminen on ollut ihanan leppoisaa tällä maratonilla, kun ainut tavoite oli saada Carry On loppuun ja on voinut vain fiilistellä lukemista. Tällä hetkellä mittarissa on 538, vaikka toki täytyy huomioida että luettuna on sarjakuvaromaani ja pieni novellikirja. Mutta silti, lukulista lyhenee edes vähän haha! Rowellin kirjoitustyyli kyllä taas muistuttaa siitä, että tykkään hänen kirjoistaan paljon. Luin Eleanor&Parkin toissakesänä ja Fangirlin viime kesänä, näköjään Rowellista on tullut minulle kesäkirjailija. Onpahan pari kirjaa ensi kesäksi vielä säästössä... 


22.04

Pidin pientä taukoa, lueskelin 9 sivua Tove Janssonin Kuvanveistäjän tytärtä ja vaikka Tove ihana onkin, niin juuri nyt ei ollut sellainen fiilis. Fantasiakirjan tarve oli suuri ja aloitinkin kirjastosta lainaamaani Flame in the Mistiä, joka on saanut inspiraationsa Mulanista. Ja Mulan on yksi kaikkien aikojen lempi-Disneyleffoistani. Olen myös katsonut lähiaikoina Avatar - The Last Airbenderiä, joten itämaista inspiroitunut fantasia on nyt jostain syystä kova sana, eikä siinä mitään. En enää tälle illalle päivittele blogia, vaan luen ja sitten menen nukkumaan. Aamulla jatkuu taas päivittelyt, tsemppiä kaikille maratoonareille!

8.53

Hyvää huomenta! Mä en ole niitä maratoonaajia, jotka laittaisivat kelloa herättämään että ehtii lukea, joten tuli vahingossa nukuttua kymmenen tunnin unet :-D Nyt vielä viimeiset kaksi tuntia, niin maratoni on osaltani ohi. Illalla sain luettua Flame in the Mistiä parikymmentä sivua ja sillä jatketaan. Aamuteen keittoon siis!

10.25

Taidan lopettaa maratonini puoli tuntia etuajassa. Sain 52 sivua luettua Flame in the Mistiä. mutta se ei jotenkin vienyt mukanaan, joten taidan lukea jotain muuta. Maratoni oli kuitenkin tosi kiva ja leppoisa kokemus taas, kiitos kaikille tsemppaajille ja ylläpitäjille!

16 kommenttia:

 1. Hauskaa lukumaratonia! Innostuin itsekin hurjasti edellisestä, nyt en ehdi osallistua mutta ehkä elokuussa taas. Mutta hauska teidän muiden postauksia on kuitenkin täällä lukea, hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Toivottavasti ehdit elokuussa, onhan tämä aika hauskaa touhua.

   Poista
 2. Tsemppiä maratoniin! :) Minäkin aloittelen tänään iltapäivästä.

  VastaaPoista
 3. Lukuintoa! Hieno pino. Tove Janssonia näkyy olevan monen maratoonarin pinossa tällä kertaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tove Jansson pyrähti munkin käsissä, mutta fantasia vei tällä kertaa voiton. Ihana kuitenkin, että hänen teoksiaan luetaan :)

   Poista
 4. Tsemppiä lukemiseen :) Oman urakkani sainkin jo valmiiksi.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä maratoniin - minä sain jo urakkani valmiiksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Monet ovatkin olleet ajoissa liikenteessä tämän maratonin kanssa!

   Poista
 6. Sinullahan edistyy maraton oikein mukavasti. Lukuintoa myös jäljellä oleville tunneille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihan leppoisasti on kyllä mennyt tämä maraton :-)

   Poista
 7. Hienosti alkanut sulla maraton. Tsemppiä vielä loppurutistukseen!

  VastaaPoista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥