27. heinäkuuta 2017

Loppukesän ja syksyn uutuuskirjat

Taas on aika katsastaa kiinnostavat uutuuskirjat! Oikeastihan nämä listat voisivat olla vieläkin pidempiä, sillä olen ihminen, jota oikealla pitchauksella kiinnostaa kaikki mahdollinen. Yritin kuitenkin nostaa tähän katsaukseen vain ne ehdottomimmat kiinnostuksen kohteet, sillä muuten lista olisi melkoisen laaja ja rönsyilevä. Osa näistä kirjoista onkin ehtinyt jo ilmestyä, joten uutuuksien makuun päästään jo pian ;)

Bazar

Yuval Noah Harari: Homo Deus - huomisen lyhyt historia
syyskuu
En ole vielä lukenut edes Hararin Sapiens-kirjaa, mutta silti tämä jatko-osa kiinnostaa. Ihmiskunta ja sen tulevaisuus ovat kiehtova aihe, josta en todellakaan ole lukenut tarpeeksi.

Gummerus

Matti Rönkä: Yyteet
elokuu
Tuntemattoman sotilaan hahmot hieman muokattuina, siirrettynä nykypäivän IT-firmaan. Kun kuulin Röngän kertovan tästä kirjasta, vakuutuin että aiheen vieraudesta huolimatta tämä kirja on luettava. Uskoisin sen olevan ihan hulvattoman hauska ja tarkkanäköinen.

Sarah J. Maas: Throne of Glass - Lasipalatsi
heinäkuu
Olen lukenut kaikki tähän mennessä Maasilta ilmestyneet kirjat englanniksi ja olenkin jo pari vuotta odotellut, milloin hänen teoksiaan aletaan suomentaa. Oli ihana huomata, että Gummerus on tähän tarttunut ja ya-fantasiakirjallisuutta pääsevät ahmimaan nekin, jotka eivät englanniksi pysty tai halua lukea.

Holly Bourne: Mikä kaikki voi mennä pieleen?
heinäkuu
Bournen Normaali-trilogian ensimmäinen osa Oonko ihan normaali? oli paras nuortenkirja, minkä olen lukenut aikoihin. En malta odottaa pääseväni takaisin tämän feministisen ystäväkolmikon seuraan, onneksi se jo odottaa yöpöydällä!

Anni Kytömäki: Kivitasku
elokuu (tosin olen nähnyt tätä jo kaupoissa!)
Vettä ja kallioita, monessa aikatasossa kulkeva tarina, ylistys mielen ja ruumiin vapaudelle. Olen myyty. Itseäni toistaen, en ole vielä lukenut edes Kytömäen esikoista Kultarintaa, mutta silti Kivitasku kiinnostaa. Olen varma, että kun näiden kirjojen pariin pääsen, tulen rakastumaan.

Into

Jenni Holma, Veera Järvenpää, Apila Pepita Miettinen ja Kaisu Tervonen: Näkymätön sukupuoli
lokakuu
Ensimmäinen suomalainen tietokirja muunsukupuolisuudesta, josta en siitäkään tiedä tarpeeksi. Ihan huikeaa, että tällainen on tehty ja tulossa kaikkien luettavaksi!

Like

Terhi Heimonen, Inna Somersalo ja Paula Heinonen: Sipsikaljavegaanin kirja
syyskuu
Olen pienellä horjumisella ollut kasvissyöjä reilu puolitoista vuotta. Olen kuitenkin pahimman luokan herkuttelija, joten esimerkiksi suklaa ja juusto kuuluvat niihin ruokalajeihin, joista luopumista kammoan (tavoitteeni on siis joskus olla vegaani). Toivon tämän kirjan auttavan siinä, että saan mässäillä ihan ilman eläinkunnan tuotteita.

Otava

Angie Thomas: Viha jonka kylvät
syyskuu
Tänä keväänä ilmiöksi noussut nuortenkirja The Hate U Give suomennetaan jo nyt, ihan mahtavaa! Black Lives Matter -liikkeestä inspiraationsa saanut kirja on ollut bestseller-listoilla, enkä malta odottaa, millaisen vastaanoton se saa Suomessa.

SKS

Eetu Kauppinen (toim.): Miten lauluni syntyvät?
elokuu
Muun muassa Jarkko Martikainen, Chisu, Iisa ja suurin rakkauteni Olavi Uusivirta kertovat lauluntekijän arjesta ja laulujen syntymisestä. Lähinnä haluan lukea tämän Olavin takia, hän on lempiartistini.

Sanna Karkulehto ja Leena-Maija Rossi (toim.): Sukupuoli ja väkivalta
lokakuu
Tämä kirja käsittelee sukupuolittunutta ja seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa nykykulttuurin ilmiönä. Ilmiötä tarkastellaan niin kirjallisuuden, television kuin internetin kautta. Tärkeä aihe, joka kiinnostaa paljon.

S&S

Elena Favilli ja Francesca Cavallo: Iltasatuja kapinallisille tytöille
lokakuu
Luin tämän huikean kirjan englanniksi tänä vuonna. Kirja kertoo erilaisista tytöistä ja naisista iltasatutyylillä, jokaista kohden on yksi sivu tekstiä sekä sivun muotokuva. Kirjan muotokuvat ovat tehneet naistaiteilijat ympäri maailmaa, joten tästä kirjasta ei girl poweria puutu!♥ Tätä kirjaa aion hankkia useampaankin joululahjapakettiin.

Tammi

J.K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja Azkabanin vanki
lokakuu
Ihmisen on ihan hyvä omistaa useampi setti Pottereita ja Jim Kayn kuvituksia ei vain voi vastustaa.

WSOY

Johanna Catani & Lari Mäkelä (toim.): Toinen tuntematon
lokakuu
Tuntemattoman sotilaan naishahmojen taakse kätkeytyviä tarinoita muun muassa Katja Ketulta, Tommi Kinnuselta, Inka Nousiaiselta, Riikka Pulkkiselta ja Hanna Weseliukselta.

12 klassikkoa
Tässä sarjassa on tulossa loppuvuodesta mm. Väinö Linnaa, Sofi Oksasta ja lisää Tove Janssonia, jee!

J.R.R. Tolkien: Hobitti
syyskuu
80-vuotisjuhlapainos, jossa on Tove Janssonin kuvitukset. Tämän aiempi painos on ollut loppuunmyyty jo kauan, joten ihanaa että nyt siihen pääsee taas käsiksi!

Ulkomaisista kirjoista Leigh Bardugon Wonder Woman - Warbringer, Sarah J. Maasin Tower of Dawn ja John Greenin Turtles All The Way Down kiinnostavat eniten. Etenkin Wonder Woman -kirjaa odotan hurjasti, kun elokuvaankin rakastuin ihan täysin!

Mitä kirjoja sinä odotat loppuvuodelta?

2 kommenttia:

  1. Minulla on tuo Innon muunsukupuolisuudesta kertova kirja mennytkin ihan ohi, hyvä kun vinkkasit! :) Näistä listaamistasi eniten kiinnostaa Kivitasku, omasta listauksestani ehkä odottelen eniten Kjell Westön uusinta sekä Nathan Hillin Nixiä, joka minulla itseasiassa jo ennakkokappaleena onkin, mutta olen jumiutunut sen kanssa vahingossa eri paikkakunnille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kjell Westö kiinnostaa kyllä muakin, mutta häneltä oon lukenut vasta kaksi kirjaa niin vanhempi tuotanto on etusijalla :) Nix kuulostaa kyllä myös mielenkiintoiselta! Toivottavasti pääset pian sen kanssa samaan paikkaan :D

      Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥