29. toukokuuta 2017

Miniarvioita toukokuulta, koska kirjoittaminen on välillä kovin hankalaa

Tiedättekö, kun blogin kirjoittaminen on välillä ihan älyttömän vaikeaa? Lukeminen on kyllä kivaa, mutta jotenkin sanoja niistä luetuista kirjoista kirjoittamiseen ei vain löydy. Toiveikkaasti niitä luettuja kirjoja kuitenkin kerää pinoon, jos se runosuoni alkaisi sykkimään, kun vähän antaa ajan kulua... Ja sitten käy niin, ettei muista niistä kirjoista enää sitäkään vähää mitä halusi sanoa tai ei edelleenkään osaa pukea sanoiksi sitä kaikkea, mitä haluaisi. Tässä jamassa olen toukokuun lopulla ja päätin antaa itselleni armoa. Nämä kirjat ansaitsevat tulla esille ja luetuksi, vaikkakin miniarvioiden muodossa tällä kertaa. 

Roxane Gayn Bad Feminist (kustantanut Like, suomentanut Koko Hubara ja Anu Partanen) oli niin hyvä kirja, että annoin sen jo ystävälle lainaan. Se on se yksi kirja, jonka jokaisen pitäisi tänä vuonna lukea. Ja jos ei tänä vuonna ehdi, niin myöhemmin sitten, kunhan luette. Kaikki esseet eivät uponneet ihan sydämeen asti, mutta toiset menivät luihin ja ytimiin ja ihon alle ja joka paikkaan. Tämä kirja myös herätti halun lukea kirjoja naisten välisestä ystävyydestä, vinkkejä otetaan suurin kiitoksin vastaan. Jos haluatte lukea pidemmin ja paremmin artikuloituja postauksia tästä kirjasta, suosittelen Lauran ja Ompun tekstejä. Tai sitten voitte vain mennä ja lukea tämän. 


Selja Ahavan Finlandia-ehdokkaanakin ollut Taivaalta tippuvat asiat (kustantanut Otava) oli hyvä, mutta ei yltänyt ihan odotusteni tasolle. Kieli oli helposti soljuvaa ja kaunista ja eniten kosketti ensimmäisenä kertojana ääneen päässeen Saaran tarina, mutta jotenkin kokonaisuus sirpaloitui loppua kohden ja tuntui, etten lopussa enää lukenut samaa kirjaa kuin alussa. Sillä tavalla kirja kuitenkin vaikutti, että haluan Ahavaa lukea lisää ja hänen esikoisteoksensa Eksyneen muistikirja onneksi löytyy jo hyllystä odottamasta. 


Elena Favillin ja Francesca Cavallon Good Night Stories For Rebel Girls (kustantanut Timbuktu Labs) on huikea kirja täynnä upeita kuvituksia ja hienoja tarinoita niin historian kuin nykypäivän naisista. On tatuointiartistia, purjehtijaa, tiedenaista ja kirjailijaa. Kuvitukset ovat myös eri naistaiteilijoiden tekemiä, joka alleviivaa tämän kirjan tarkoitusta: olla roolimallina kaikille meille siitä, että tytöt ja naiset voivat olla mitä vaan. Tämä onneksi julkaistaan syksyllä suomeksi, joten lähipiirin tytöt löytänevät paketeistaan vähän erilaisia iltasatuja. 

Nämä miniarviot eivät toivottavasti jää tavaksi, mutta jos jäävät, niin jääkööt. Oletteko kokeneet kirjoittamisvaikeuksia ja mikä silloin on avuksi?

8 kommenttia:

 1. Itselläkin toisinaan iskee kauhea kirjoitusjumi syystä taikka toisesta: voi olla työkiireitä tai sitten luettu kirja ei joko herättänyt vahvoja tuntemuksia tai en vain osaa pukea kaikkia niitä tunteita sanoiksi. Olen kirjoitusjumin iskiessä vain antanut itselleni armoa ja tehnyt jotain muuta - ajatukset alkavat silloin loksahdella kohdilleen kuin itsestään. :)

  En ole lukenut yhtäkään listaamistasi teoksista, mutta Bad Feminist sekä Good Night Stories For Rebel Girls kiinnostavat kovasti. Tosin tällä hetkellä minulla taitaa olla menossa dekkaribuumi, joten taitaa mennä jokunen tovi, ennen kuin niihin tartun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajan antaminen itselle on kyllä hyvä keino päästä kirjoitusjumista :) Oi, kesä on ihan loistavaa dekkarien lukemisaikaa! Noita molempia kyllä suosittelen lämpimästi, multa saa lainaankin ;)

   Poista
 2. Mä koen useastikin kirjoittamisvaikeuksia, mutta haluan edes itseäni varten jättää jonkin konkreettisen jäljen kirjasta. Muistin varaan näitä ei oikein voi jättää, joten jotain pitää saada kirjoitetuksi, vaikkei se niin syväluotaava olisikaan.

  Ihanaa että Good Night Stories For Rebel Girls tulee suomeksi, se on kiinnostanut jo hetken aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ja onhan se ihana sitten selata vanhempia blogitekstejä ja katsella, mitä kaikkea on lukenut ja siitä ajatellut! Ei kaiken aina tarvitse olla niin tarkkaan mietittyä ja analysoitua.

   Niimpä, en malta odottaa että pääsen lahjomaan ihmisiä tuolla kirjalla! <3

   Poista
 3. Niin tiedän tuon kun ei aivan saa kielen päälle sitä oikealla tavalla kuvaavaa sanaa. Tai ainakin minulla on usein sellainen tunne bloggauksia tehdessä. Onneksi miniarviot on hauskoja, piristäviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ärsyttävää, mutta onneksi ei hirveän vakava ongelma. Ja siinähän voi tulla ihan hilpeitä hetkiä, kun yrittää kierrellä ja kaarrella sopivan sanan puuttuessa :D

   Poista
 4. Kirjoitusvaikeuksista kärsiville vertaistukea! Parasta.

  Viimeksi juuri tänään silmäilin tota Good Night Stories for Rebel Girlsia, koska mietin olisiko se tarpeeksi iso kahvipöytä kirjaksi. Haluaisin niin kovasti lukea sen muutenkin, että ei varmaan viitsi odottaa syksyyn saakka :D Bad Feminist on minulla edelleen lukematta, mutta aloitin vihdoin Everyday Sexismin. Se vaikuttaa tosi hyvältä, ja en voi kun kiitellä suosituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä perustaa vaikka joku Facebook-vertaistukiryhmä blogin kirjoittamiselle :D Tavallaan se on tarpeeksi iso kahvipöytäkirjaksi, mutta ei sieltä isoimmasta päästä. Ihan mukavasti pystyi sängyssä maatessa lukemaan tuota ja samaa ei voi sanoa kaikista kahvipöytäkirjoista :D Ihan mahtavaa, että tykkäät, se on tosi tärkeä kirja <3

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥