21. toukokuuta 2017

Kirjajuttuja internetin ihmeellisestä maailmasta

Rakastan kirjoja, mikä ei varmaan ole yllätys kun harrastukseni ovat lukeminen ja kirjoista bloggaaminen. Rakastan myös kaikkea kirjoihin liittyvää, mitä löydän internetistä. Bookstagram (kirjoihin keskittyvä Instagram) ja Booktube (kirjoihin keskittyvä youtubettaminen) ovatkin rakkauksia, joita toiset ymmärtävät ja joille toiset hymähtelevät. Tarjolla on myös kaikkea muuta aivan mahtavaa ja ajattelin jakaa näitä parhaita paloja teille.

Podcastia on tehty jo viime vuodesta lähtien, mutta itse löysin sen vasta tänä keväänä. Johanna ja Jonna ovat ihania ja olen ihan täysin heidän fanityttönsä. Ja aion seuraavassa kirjatilauksessa tilata vähän Rebecca Solnitia. Linkki vie Soundcloudiin, mutta podcastin löytää myös iTunesista. Heillä on myös blogi Me Naisten sivuilla klik klik klik.

Netissä oleva kulttuuriin kallistuva naistenlehti ilman mainoksia eikä kukaan ole kertonut siitä minulle ennen?? Uusimman numeron teemana on kirjallisuus ja sieltä löytyy niin kirja-arvosteluja uusimmista käännöskirjoista (Vegetaristi ja Jupiterin kuut) kuin esimerkiksi kymmenen tuopin haastattelu Saara Turusen kanssa (joka on kirjoittanut loistavan Rakkaudenhirviön). Lisäksi nostetaan esille feministisiä nuortenkirjoja ja Sylvissäkin Sivumennen-podcastin Johanna ja Jonna vaikuttavat vinkkaamalla kirjoja teini-ikäisille tytöille.

Unelmalomakohteeni jo vuosien ajan on ollut Lontoo. Harry Potter -studioille on pakko päästä, mutta tämän videon jälkeen tajusin, että on varmaan parempi jättää matkalaukku pakkaamatta, että saan raahattua kaikki ihanat kirjat Lontoosta kotiin sitten jonain päivänä...

ACOMAF-soittolista Spotifyssä
Booktubettaja Emman _ihana_ soittolista A Court Of Mist And Furystä. Tämä soittolista tiivistää täydellisesti ACOMAFin tunnelman ja kuuntelin yhdessä vaiheessa tätä päivittäin, monta kertaa putkeen. Emman Youtube-kanava on myös ihana klik klik klik.

Mitä netin kirjajuttuja sinä fanitat? Youtube, Instagram, soittolistat, mitä tahansa? Vinkkejä otetaan vastaan!

2 kommenttia:

  1. Kuuntelen aika paljon podcasteja ja just esim. tuota Sivummenen-podcastia, Ylen kirjakerhoa, Pietari K:ta ja välillä myös jotain englanninkielisiä, kuten Guardianin kirjapodcastia. Hyvä sivusto on myös Literary Hub (http://lithub.com/), jota aina välillä lueskelen

    VastaaPoista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥