25. huhtikuuta 2017

Thrice Read - tägi ja hieman kuulumisia

Heippa! Tuntuu kurjalta, että juuri kun sain blogin päivittämistahtiin jonkinlaista säännöllisyyttä, iskikin taas pidempi hiljaisuus. Kevätflunssat ovat vieneet sängyn pohjalle jo kaksi kertaa, joten energiaa blogin päivittämiseen ei ole ollut. Tänään kuitenkin pääsin taas jalkeille (kirjastoon hakemaan varauksia, jes!), joten jospa blogikin tästä elpyisi. Toivottavasti lukijakunta on säästynyt pahemmilta sairasteluilta!

Ihana Rosa Lukulahnan luola -blogista haastoi minut aikoja sitten tekemään Thrice Read -tägin, jossa pohditaan omia lukutottumuksia ja itseä lukijana. Näihin kaikkiin tekisi mieli vastata Harry Potter, mutta yritin parhaani mukaan vastata jotain muutakin :-DMikä kirja määrittelee sinut lukijana? / What book defines you as a reader?

Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki summaa monet niistä elementeistä, mitkä ovat minulle tärkeitä tai rakkaita lukemisessa: huikeat (kotimaiset) naiskirjailijat, niin kaunis kieli ja teksti että tekisi mieli alleviivata ihan kaikki, jokin isompi ja kantaaottava sanoma sekä fantasiagenre.

Ainutlaatuisin kirja? / Most unique book?

J.K. Juntusen kirjoittama HIM - Synnin viemää on ainutlaatuisin kirja, minkä olen lukenut, sillä siinä bändin jäsenet pääsevät ääneen ja esimerkiksi Ville Valo kertoo ajatuksistaan biisien takana. Kirja harmillisesti päättyy 2000-luvun alkupuolelle ja olisikin mahtavaa, jos siitä tehtäisiin jatkoa kattamaan HIMin uran jälkimmäisen puoliskon. 
Mitkä hahmot olisivat enkeli ja demoni olkapäilläsi? / Which characters would play the angel and devil on your shoulders?
Tämä kysymys oli vaikein vastattava. Enkeli olisi ehkä A Court of Mist and Furyn Mor, joka kannustaisi minua mihin tahansa ryhdynkin ja pitäisi puoliani. Demonia en keksi millään!!
Mitkä kirjat edustavat eri elämänvaiheitasi (lapsuus, nuoruus, aikuisuus)? / Book that represents each stage of your life (childhood, adolescence, adulthood).

“Voldemort,” said Riddle softly, “is my past, present, and future, Harry Potter. . . .”

Harry Potter on niin vahva osa lapsuuttani ja nuoruuttani, ja aikuisuus on kestänyt vasta niin vähän aikaa, että Potterilla mennään. Rakkautta. 
Kirja, jonka voit lukea uudelleen milloin vain? / Book that is your go-to reread.
No pakko sanoa taas Potterit. Niitä voi lukea milloin vaan ja esimerkiksi tällä hetkellä uudelleenlukuni on menossa Feeniksin killassa ja silti haluaisin aloittaa ne jo alusta :-D
Kirja, joka yllätti eniten? / Book that surprised you the most.
Kirja itsessään ei ehkä yllättänyt eniten, mutta Katja Ketun Yöperhonen yllätti sillä, miten paljon olen sitä ajatellut lukemisen jälkeen. En juurikaan lue historiallisia romaaneja, joten en ajatellut tämän kirjan muodotuvan erityiseksi, mutta huomaan ajattelevani sitä toistuvasti.
Eniten luettu kirjailija? / Most read author?
J.K. Rowling. Kun ottaa huomioon Potterit (7), Robert Galbraith -nimellä kirjoitetut dekkarit (3), Pottermore Presents -e-kirjasarjan (3), Fantastic Beasts and Where to Find Them - käsikirjoituksen ja -"tietokirjan" (2) ja laskee vielä Paikka vapaana -romaanin, Very Good Lives -kirjan ja Siuntio Silosäkeen tarinat, olen lukenut Rowlingilta 18 kirjaa. Kuten sanottu, tämä on rakkautta.
Mikä hahmo muistuttaa sinua eniten? / Which character is most like you?
Tämä kysymys oli tosi vaikea, mutta päädyin Rainbow Rowellin Fangirl-romaanin Cathiin. Cath on todella introvertti, ehkä hieman mukavuusalueellaan elävä hahmo, joka välittää läheisistään todella paljon. Hän myös rakastaa kirjasarjaa, jonka päähenkilö on orpo velhopoika, joten.......
Mikä on suosikkiparivaljakkosi (ei romanttinen)? / What is your favorite non-romantic ship?

Yritin hirveästi keksiä jotain muuta, mutta Harry ja Hagrid. Harryn ja Hagridin ystävyys tuo Pottereihin niin ihania hetkiä, että ne ovat minulle Pottereiden ydintä: toisesta välittäminen, toisen hyväksyminen sellaisena kuin on, puolen pitäminen tilanteessa kuin tilanteessa. 
Pidätkö enemmän sankareista vai pahiksista? / Do you prefer the hero or the villain?
Sankarit ovat enemmän samoilla aallonpituuksilla oman ajatusmaailmani kanssa, joten sankarit ehdottomasti! 
Haastan seuraavat bloggarit tekemään Thrice Read -tägin:

Carry On Reading
Tuntematon lukija

Muutkin saavat tottakai tehdä tämän tägin tai vaikka vastata näihin kysymyksiin kommenttiboksissa!

2 kommenttia:

  1. oh my, kiitos tägistä! Mä en varmaan osaa ees vastata jokaiseen kysymykseen. :'D mut yritän parhaani! ... Ja jokainen kohta tulee sisältää varmaan Potteria ainakin mulla :D

    VastaaPoista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥