3. huhtikuuta 2017

Maaliskuun luetut


Heippa ja hyvää huhtikuun alkua! 

Hurja kiitos Kirjojen arvostelemisesta -postaukseen tulleista kommenteista, ihana käydä tätä keskustelua! Tuon postauksen kirjoittaminen oli pitkän ajatusprosessin takana ja tykkäsin sen kirjoittamisesta ihan valtavasti. Tavoitteena olisikin pohdiskella jatkossa lisää erilaisia teemoja kirjoihin ja lukemiseen liittyen. Mutta nyt maaliskuussa lukemieni kirjojen pariin:

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Throne of Glass -sarjan viides osa oli huikeita juonenkäänteitä ja murisevia haltiamiehiä 700 sivun edestä. Siitä ei tullut lemppariani tässä sarjassa, mutta ei se ollut huonoinkaan. Tänä vuonna Throne of Glass suomennetaan vihdoin, jee!

Anja Snellman: Öisin olemme samanlaisia
Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina
Näistä kahdesta runokokoelmasta voi lukea edellisestä runopäiväkirjastani. Snellman ei ihan iskenyt, Tikkanen taas on ehkä maaliskuun lempikirjani. 

Penguin Black Classics: The Suffragettes
Tämä pieni kirjanen on täynnä lehtisiä, julisteita ja sanomalehtiartikkeleita Suffragette-liikkeestä 1900-luvun alusta. Jostain syystä tämä oli mennyt minulta ohi ja odotin tiivistä katsausta siitä, mistä Suffragette-liikkeessä oli kysymys ja keitä siihen kuului. Tämä oli kuitenkin mielenkiintoinen luettava, suosittelen silti enemmän Suffragette-nimistä elokuvaa vuodelta 2015.

Newt Scamander/J.K. Rowling: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Fantastic Beasts-"tietokirjasta" tehtiin uusi versio ja äänikirja, jonka lukee Eddie Redmayne. Voisin kuunnella mitä tahansa Eddie Redmaynen lukemana. Ihana. 

Philip Pullman: His Dark Materials -trilogia (Northerns Lights, The Subtle Knife & The Amber Spyglass)
Tämä on ollut isoin luku-urakka pitkiin aikoihin. Aloitin tämän trilogian marrakuun lopulla ja jätin sen sivuun joulukuussa. Maaliskuussa päätin kuitenkin palata sen pariin ja huh huh, millainen urakka se olikaan. Trilogia ei vastannut odotuksiani ja jouduin pakottamaan itseni lukemaan sen loppuun, mutta olen kuitenkin iloinen, että sain sen luettua. Postausta tästä trilogiasta on tulossa lähiaikoina, jossa lisää ajatuksiani. 

Kaiken kaikkiaan maaliskuu oli lukemisen kannalta ihan jees, tuo Pullman-urakka vie edelleen vähän voimia ja fiiliksiä. Mutta nyt sen jälkeen otankin pienen tauon fantasiasta ja "pakollisista" luettavista ja luen mitä huvittaa!

Minkä kirjan olet lukenut vastahakoisesti ja miksi luit sen?

4 kommenttia:

 1. Luin Universumien tomu-trilogian monia vuosia sitten, ja ainakin silloin pidin siitä - voisin ottaakin sen jossain välissä uusintalukuun selvittääkseni, onko mielipiteeni muuttunut. Juonesta minulla on vain hämäriä muistikuvia yksittäisistä tapahtumista.

  Olen lukenut muutaman teoksen elämäni aikana vastentahtoisesti, ihan vain siitä syystä, etten halua jättää lukemiani kirjoja kesken - ehkä toivon aina, että teos paranisi myöhemmin. Teokset ovat olleet Susan Hillin Rebekan varjo, Erica Jongin Lennä, uneksi sekä Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitti kyllä, ettei Universumien tomu -trilogia noussutkaan uudeksi suosikikseni :( Mullekin Jumalat juhlivat öisin tuotti bähän pettymyksen, mutta haluaisin sen lukea uudelleen, tällä kertaa englanniksi, ja katsoa paraneeko kokemus.

   Poista
 2. Muun muassa Häräntappoase, koska se jäi lukematta nuorena koulussa. Olen tyytyväinen, että luin kirjan, sillä ymmärsin, miksi sitä halutaan pakolla luettaa. Toisaalta en oikeastaan pitänyt siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen koulussa säästynyt Häräntappoaseelta eikä se ole tuttu muutenkaan, joten minulla ei ole mitään hajua, miksi sitä luetutetaan. Pakolliset kirjat ovat kyllä aikamoinen haaste, on hienoa että kouluissa luetaan kaunokirjallisuutta mutta sopivan ja mielenkiintoisen kirjallisuuden löytäminen on varmasti haastavaa.

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥