22. maaliskuuta 2017

Kirjoja, jotka haluaisin lukea uudelleen

Kuten monet muutkin kirjabloggaajakollegat, tuntuu kirjojen uudelleen lukeminen jäävän usein uusien kirjojen jalkoihin. Lukemattomia kirjoja kun on omat ja kirjaston hyllyt täynnä ja maailmasta ei mielenkiintoiset kirjat lopu, niin missä välissä sitä ehtisi tarttua uudestaan niihin, jotka on jo lukenut ja kokenut? 

Olen kuitenkin sellainen lukija, joka haluaisi lukea kirjoja uudelleen ja joka nauttii siitä paljon. Haluaisin olla ihminen, joka voi sanoa lukeneensa lempikirjansa vaikkapa seitsemän kertaa (tai niin monta kertaa kuin hyvältä tuntuu). Ainoat kirjat, jotka olen lukenut enemmän kuin kolme kertaa ovat Potterit, niiden kanssa en pysy laskuissa mukana, mutta haluaisin laajentaa uudelleenlukemisen ilot muihinkin kirjoihin. Siksi mietinkin viisi kirjaa, jotka haluaisin lukea uudelleen tällä hetkellä ihan hirveästi (sitä en kuitenkaan tee ihan heti, koska, noh, ne uudet kirjat). 

Yann Martel: Piin elämä
Luin Piin elämän nelisen vuotta sitten ja tykkäsin siitä niin kirjana kuin elokuvana. Päähenkilön uteliaisuus kaikkea kohtaan oli jotenkin todella liikuttavaa ja samaistuttavaa ja onhan tämä tarina aivan huikea. 

Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina
Luin tämän kirjan kesällä 2012 ja tämä on ehkä ainut scifikirja, jonka olen ikinä lukenut. Haluaisin päästä sisälle scifiin ja koska tästä kirjasta muistan pitäneeni paljon, olisi kiva aloittaa scifiin tutustuminen vanhalla suosikilla. 

Jeffrey Eugenides: Middlesex
Tämänkin olen lukenut vuonna 2012 ja tämä on suosikkini Eugenideen kirjoista. Olen kuitenkin lukenut sen vain kerran, joten haluaisin virkistää muistiani tämän henkilö- ja sukutarinan parissa. 

Riikka Pulkkinen: Vieras
Riikka Pulkkinen on ollut pitkään yksi lempikirjailijoistani, sillä hänen toinen romaaninsa Totta vei sydämeni ihan täysin. Vieraasta en pitänyt niin paljon ja haluaisinkin lukea sen uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen ja katsoa, mitä mieltä olen siitä nyt.

J.R.R. Tolkien: Taru Sormusten Herrasta
Olen lukenut Sormusten herran kerran kokonaan, lähes 11 vuotta sitten. Sittemmin luin sen noin puoleen väliin vuonna 2009 ja viime vuonna ehkä sivulle 100 (kunnes tajusin, ettei opparia tehdessä kannata aloittaa tällaista kirjaa). Tolkienissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta Taru Sormusten Herrasta on omassa genressään sellainen klassikko, jonka haluaisin tuntea vielä vähän paremmin. 

+ bonuksena tietokirjallisuuden puolelta J. K. Juntusen HIM - Synnin viemää, sillä jotenkinhan tätä surutyötä HIMin lopettamisen takia täytyy tehdä, ja mikä parempi tapa kuin lukea tuo kirja. Olen menossa kesällä Tuska-festareille, joten ennen sitä olisi tarkoitus fiilistellä tämän kirjan parissa.

Minkä kirjan sinä haluaisit lukea uudelleen?

12 kommenttia:

 1. Ihana kirjapino! Ishiguron Ole luonani aina on kirja, jonka haluaisin lukea edes ensimmäisen kerran - sen sijaan Pitkän päivän illan voisin lukea uudestaan. Kunderan Olemisen sietämätön keveys ja Benedict Zilliacuksen Kertomus kadonneesta saaresta sekä Tove Janssonin Kesäkirja ja Aino Kallasen Sudenmorsian... Siinäpä muutamia elämäni kirjoja, jotka voisin lukea uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän päivän ilta taas odottaa minulle lukemattomien kirjojen hyllyssä! Janssonin kirjat ovat kyllä sellaisia, että niitä voisin lukea uudelleen ja uudelleen :-)

   Poista
 2. Olis niin kova juttu lukea Taru sormusten herrasta uudelleen! Minunkin ensimmäisestä ja toistaiseksi ainoasta lukukerrastani on jo aikaa, varmaan lähemmäs 15 vuotta. En kuitenkaan uskalla luvata mitään, kun on A Song of Ice and Firekin lukematta :D Onneksi, onneksi valmistun kesään mennessä ja alan suunnitella mitä kaikkia ihania paksuja (klassikko)kirjoja voisin lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon menettänyt toivoni ASOIAF:n kanssa, on niiiin paljon fantasiasarjoja, joita haluaisin lukea :D Ihanaa, äkkiä se kesä sieltä tulee!

   Poista
 3. Minunkin pitäisi tehdä tällainen lista. Yhtä suosikkiani juuri aloitinkin uudelleen, eli Leena Krohnin Tainaronia. Ihana on edelleen, ja paljon surumielisempi kuin muistinkaan. Tolkienin TSH on toki myös moneen kertaan tullut luettua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Leena Krohniin haluaisin kyllä itsekin tutustua :) Kannattaa tehdä, jos sitä sitten tarttuisi vanhoihin suosikkeihin helpommin!

   Poista
 4. Minulla odottaisi ensimmäistä lukukertaa vielä juurikin tuo sama Ishiguro, ja krhmmm, en ole itseasiassa vielä koskaan saanut TSH:aakaan luettua kokonaan.. :D Hups!

  Uudestaan haluaisin lukea kans ihan ehdottomasti Middlesexin, se tuolla hyllyssäkin vuoroaan odottelisi! Samoin Westön Missä kuljimme kerran ja Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogia odottaisi myös uusintavuoroaan. Ja Adichien Puolikas keltaista aurinkoa! Ah, onhan näitä, pitäisi ottaa vaikka tavoitteeksi uusintalukea aina yksi parin kuukauden välein, tai vaikkapa neljä vuodessa, niin ei jäisi niin kovin uutuuksien jalkoihin vanhat lempparit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole luonani aina oli kyllä tosi hyvä, suosittelen! :) TSH on omanlaisensa haaste, mutta onhan se klassikko. Mun taas pitäisi lukea ekaa kertaa Adichieta, en ole vieläkään päässyt hänen kirjojensa pariin... Tuohan olisi ihan hyvä systeemi, että tulisi luettua kirjoja uudelleenkin :-)

   Poista
 5. Oi! Kaikki listaamasi kirjat ovat aivan ihania (no, HIM-kirjaa en ole lukenut) ♥ Noista lukisin mieluusti uudelleen ainakin Ole luonani ainan ja Piin elämän.

  Itseäni kutkuttaisi lukea uudelleen ainakin Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo (koska en ole lukenut Kersti Juvan suomennosta), Joel Haahtelan Perhoskerääjä ja Emily Brontën Humiseva harju (mietin sellaista teemalukemista, jonka osaksi Brontën romaani sopisi).

  T. Lumiomena-blogin Katja
  http://luminenomena.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä ihania kirjoja! Mulla on Austen ja Brontë vielä hyllyssä odottamassa, nekin haluaisin saada luettua pian. Olen lukenut tosi vähän klassikoita ja haluaisin rakastua niihin niin kuin muutkin♥

   Poista
 6. Hieno pino! En ole vielä lukenut mitään Eugenidesilta, mutta juurikin tuo Middlesex löytyy hyllystä, niin josko sillä aloittaisin. TSH... kyllä mä senkin vielä joskus selätän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Middlesex oli kyllä tosi hyvä ja tykkään muistakin Eugenidesin kirjoista. Ja varmasti selätät TSH:n!! :-D

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥