14. maaliskuuta 2017

Helmikuun luetutHeippa ja hyvää maaliskuuta! Blogiin on taas vahingossa tullut melkein kuukauden tauko, olin kipeänä ja johonkin nämä päivät vaan katoavat... Ehdin kuitenkin lukea 6 kirjaa helmikuussa!

Tuula Karjalainen: Tove Jansson - tee työtä ja rakasta
Tove Janssonista kertova mainio, visuaalisesti upea elämäkerta, josta ehdinkin jo kirjoittaa.

Kata Melander: Älä irrota
Melanderin esikoisteos on kaunis ja ajatuksia herättävä kirja kivusta ja rakkaudesta. Tästä kirjasta bloggaan seuraavaksi, joten postausta on tulossa!

Kristiina Wallin: Kaikki metrit ja puut
Wallinin kirja oli ainut helmikuussa lukemani runokokoelma, joten yhdistän helmi- ja maaliskuun runokokoelmat yhteen runopäiväkirjaan. Tarkoitus olisi (jo menneen) kansainvälisen naisten päivän kunniaksi lukea pelkästään naisrunoilijoita tässä kuussa!

Sarah J. Maas: Crown of Midnight, Heir of Fire & Queen of Shadows
Helmikuussa iski jonkinlainen lukujumi, joka poistui lukemalla uudelleen kirjat 2-4 Maasin Throne of Glass -sarjasta. Koska maratoonasin kirjat jo jokin aika sitten, en kirjoita niistä erillisiä postauksia. Muutenkin koen kirjojen jatko-osista kirjoittamisen jotenkin vaikeaksi, olenko ainoa? Sarjan ensimmäisestä osasta kirjoitin joulukuussa, ja nythän se on ilmestymässä suomeksi kesällä!

Tällä hetkellä luettavana on Philip Pullmanin His Dark Materials -trilogia, jonka aloitin marraskuussa, jätin tauolle ja aloin lukemaan uudelleen viime viikolla. Toistaiseksi ainakin tykkään, kirja vaan on hillitön tiiliskivi, kun siinä on kaikki kolme kirjaa samassa! 

Mitä sinä luet juuri nyt? Vaikuttiko naistenpäivä jotenkin lukemiseesi?

4 kommenttia:

 1. Et todellakaan oo ainut joka kokee kirjojen jatko-osista kirjoittamisen vaikeaksi! :D Tuskailen aina tän kanssa. Jotenkin tuntuu, ettei tekstiä synny paljon yhtään ilman spoilereita :D Hirveesti kiinnostais myös Melanderin kirja, täytyy ostaa se varmaan omaksi kun lompakko antaa periksi, sillä meidän kirjasto ei ole sitä hankkinut. Aurinkoista kevättä♥!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sitten tiiä, että pitäiskö alkaa kirjoittaa sarjoista ihan vapaasti spoilereiden kanssa (varoittaen niistä alussa tottakai), koska tuntuu tosi tyhmältä jättää kirjoittamatta kun ei keksi mitään ympäripyöreetä sanottavaa. Suosittelen sitä kyllä, herätti paljon ajatuksia! Ihanaa ja aurinkoista kevättä sullekin♥

   Poista
 2. Pullmanin trilogia on mieletön! Luin sen ekan kerran joskus 12-vuotiaana ja tuntui että se avasi kokonaan uusia ikkunoita mielenmaisemaan (pun intended). En tiedä olisiko ensimmäinen lukukerta myöhemmällä iällä lähelläkään samaa kokemusta, mutta palaan näiden kirjojen pariin edelleen aika ajoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nyt ehkä kakkoskirjan puolessa välissä ja tykkään kyllä tosi paljon! Hirveesti vaan pelkään, että sen hienot sanomat ja allegoriat menee multa ohi, mutta onneks on internet josta voi sitten itseään fiksumpien ihmisten tulkintoja lukea :D Ihmettelin kyllä, miten en oo tätä lukenut lapsena, kun oon fantasiaa lukenut jo silloin, voisi kyllä olla aika erilainen lukukokemus :)

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥