2. helmikuuta 2017

Tolkienia, runoja ja mädän kantajia eli tammikuun luetutTammikuu oli ja tammikuu meni. Ihan käsittämätöntä! Ehdin kuitenkin lukemaan kahdeksan kirjaa, joista puolet olivat runokokoelmia. Ajattelin ottaa tänä vuonna runojen lukemisen prioriteetiksi ja aionkin erillisten arvioiden sijaan tehdä joka kuukausi koosteen lukemistani runokokoelmista. Runokooste on siis tulossa!

Muut lukemani kirjat olivat:

Marie Kondo: Konmari
Konmari on varmasti kaikille tuttu ilmiö jo tähän mennessä: japanilainen Marie Kondo kirjoitti kirjan siitä, miten hänen kehittämällään metodilla kodin saa niin siistiksi, ettei suursiivouksia tarvitse enää tehdä. Kirjassa oli ihan hyviä ideoita, kun sitä ei lukenut liian kurttuotsaisesti. 

Saara Turunen: Rakkaudenhirviö
Rakkaudenhirviö on Turusen esikoisromaani, joka voitti Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon vuonna 2015. Kirja kertoo erään tytön kasvutarinan lapsesta aikuiseksi. Tämä oli lempparini tässä kuussa luetuista kirjoista ja aion kirjoittaa siitä vielä erillisen arvion. Huikea!

Siri Pettersen: Odininlapsi
Odininlapsesta kirjoitin arvion, joka löytyy täältä. Hieno avaus fantasiatrilogialle, yllättävä ja juuri sitä, mitä tämän vuoden alkuun kaipasin. 

J.R.R. Tolkien: Seppä ja satumaa
Tolkienin päätyöt on jo luettuna ja koska niiden uudelleen lukeminen on edelleen hieman pelottava ajatus, koetan ujuttaa hänen maailmaansa lukemistooni näiden lyhyempien teosten kautta. Seppä ja satumaa oli suloinen, lyhyt tarina pojasta, joka löytää Satumaan taikatähden ja mihin se taika hänet vie. Ei Tolkienin parhaimmistoa, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen!


Muita tammikuun suosikkeja olivat La La Land, Sherlockin neloskausi ja kahdessa eri taidemuseossa käyminen (Ateneum ja HAM). Tein myös vihdoin blogille oman sähköpostiosoitteen, sinne saa laittaa viestiä :-)

Mikä oli paras lukemasi kirja tammikuussa?

4 kommenttia:

 1. Vau, kadehdin lukemiesi runojen määrää (ja odotan koostetta niistä :-D )! Kävin myös katsomassa La La Landin ja sen soundtrack onkin pyörinyt taustamusiikkina siitä pitäen jatkuvalla syötöllä. Tykkäsin! Minun tammikuuhuni mahtui aika monta keskinkertaista kirjaa, eikä mitään mihin olisin täyttä päätä rakastunut, mutta paljon ajatuksia ja myös ihastusta herätti Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, La La Landin soundtrack hipoo kyllä täydellisyyttä <3 Runokirjoja on mun mielestä niin helppo ja keveä lukea, että tartun niihin usein silloin, kun en tiedä mitä muuten lukisin. Kooste on tulossa pian!

   Oi, Dorian Grayn muotokuvan mäkin haluaisin lukea! Jos et ole katsonut siitä tehtyä leffaa (pääosassa Ben Barnes) niin suosittelen! Tosin en tiedä, miten se vertaantuu kirjaan kun en tosiaan ole sitä vielä lukenut...

   Poista
 2. Luin tammikuussa todella monia hyviä kirjoja, joten en osaisi valita yhtä parasta. Sait luettua oikein mukavan määrän! /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sinullakin on ollut hyvä kirjavuoden aloitus! :)

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥