6. tammikuuta 2017

Kirjavuosi 2016 ja katsausta tulevaan


Heippa ja ihanaa alkanutta vuotta 2017! 


Koska asiat ei yleensä mene niin kuin suunnittelee, niin jäipä loppuvuodesta bloggaaminen aika vähille. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet kujeet, tavoitteena olisi istua tietokoneen äärellä useammin. Sitä tulee toisteltua turhan usein täällä blogissa, mutta tänä vuonna oikeasti haluaisin keskittyä enemmän omaan ja muiden blogeihin ja vähemmän muuhun someen (vaikka bookstagram ihana onkin.)

Olen aina rakastanut listaamista ja yhteenvetoja, joten halusin tiivistää kirjavuoden 2016. Tällaiset listaukset ovat lemppariluettavaani myös muiden blogeista, jotenkin vuoden kirjojen koonti on hirveän mielenkiintoista. Kuvituksena on vuoden kirjalliset kohokohdat!




Luin 53 kirjaa, joista...

...27 luin englanniksi

...26 luin suomeksi

...19 oli kotimaisia

...6 oli runokokoelmia

...11 oli tietokirjallisuutta

...15 oli fantasiaa

Tapasin...

...ihania uusia kirjaystäviä (erityishalit Miralle ja Lukulahnan luola -blogin Rosalle!)

... Jaana Kapari-Jatan (!!!!11♥♥♥♥)

...Susinukke Kosolan (samat välimerkit kuin yläpuolella)

...Siri Pettersenin (jonka Odininlapsesta on tulossa yksi tämän vuoden lempikirjoista)


Olen viimeksi saanut luettua yli 50 kirjaa vuonna 2012, joten olen aika tyytyväinen tuohon summaan. Mikä tärkeämpää, luin todella hienoja ja ajatuksia herättäviä kirjoja! Viime vuoden lemppareista on tulossa vielä oma postauksensa. Helsingin kirjamessuista en saanut blogattua koulukiireiden takia, mutta erityismaininta niille, messut olivat pelkkää rakkautta♥

Vuonna 2017 haluan...

...lukea 50 kirjaa

...lukea kaikki kotimaiset kaunokirjalliset teokset, jotka ovat vielä lukematta hyllyssäni (8 romaania ja 2 runokokoelmaa) Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi

...aloittaa kolme fantasiasarjaa ja saada luettua loppuun kaksi

...lukea runoja ja tietokirjallisuutta vieläkin enemmän

...lukea kirjoja pääosin omasta lukemattomien kirjojen hyllystä (joka paisui vuonna 2016 yli äyräiden)

...tavata uusia ihania kirjaihmisiä: varsinkin te Helsingin seudulla asuvat, mua saa pyytää kahville tai kirjastoon!


Miltä sinun kirjavuotesi 2016 näytti, mitkä olivat kohokohtia ja parhaita kirjoja? Kuka kirjailija teki suurimman vaikutuksen, mikä oli suurin pettymys? Jatketaan keskustelua kommenttiboksissa! ♥

14 kommenttia:

 1. Mukavia tavoitteita. Hauskaa lukuvuotta 2017 :)

  VastaaPoista
 2. Sulla oli tosi upee kirjavuosi<3 Olisin niin halunnut Helsingin kirjamessuille, mutta en valitettavasti päässyt. Tänä vuonna pääsen sinne vaikka väkisin jollain apinanraivolla :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, toivon että tästä vuodesta tulee vielä parempi! <3 Toivottavasti pääset tänä vuonna, olis kiva nähdä ja tutustua tuolla messuilla! :)

   Poista
 3. Vähän kateellisena luen tätä postausta, mennyt vuosi vaikuttaa aika onnistuneelta sun kohdalla! Toivottavasti tämän vuoden tavotteet toteutuu :)

  Harmittaa, että mentiin ristiin Kirjamessuilla, eikä ehditty tapaamaan :/ Jos ei aiemmin tavata, niin viimeistään sitten tän vuoden messuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä onnistunut vuosi :-) Samoin, toivotaan että tavoitteet täyttyvät tänä vuonna!

   Niin harmittaa, olisi ollut ihana nähdä enemmän bloggaajia :-( mutta viimeistään tosiaan seuraavilla messuilla!

   Poista
 4. Hauskoja tavoitteita, mekin koitetaan lukea pääosin omasta hyllystä lukemattomia, joita on kertynyt aikamoinen määrä. Hyvää uutta vuotta!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä teille oman hyllyn kanssa ja hyvää uutta vuotta! :-)

   Poista
 5. Hieno vuosi takana ja uutta kohti innolla:) Tiedän ainakin muutaman kirjabloggarin - itseni lisäksi - Helsingin suunnalta. Voisi yrittää järjestää jonkun kokoontumisen tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! :-) Se olis kyllä kiva, joku semmoinen rento ja epävirallinen, että sitten uskaltaa tulla paikalle ja tutustua :)

   Poista
 6. Nämä vuosikoosteet/listaukset ovat kyllä munkin lemppareita! :) Hieno kirjavuosi sinulla, erityisesti kadehdin lukemiesi runokokoelmien ja tietokirjojen määrää. Niitä on tarkoitus lukea itsekin enemmän tänä vuonna. Odotan innolla lemppareitasi, niistä listauksista löytää yleensä aina jotain mielenkiintoista omalle lukulistalle! :)

  Ja hei, rästitentit pitävät minua vielä vähän aikaa kiireisenä, mutta sen jälkeen olisi ehdottomasti muakava tavata! Ihanaa vuotta sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Haluisin kyllä kasvattaa varsinkin runojen osuutta tänä vuonna, niihin ihastuin kyllä tosi paljon. Postausrytmiin pääseminen on ollut hankalaa mutta just kirjoittelen vuoden parhaat kirjat -postausta, saa nähdä ehdinkö julkaista tänään!

   Pistä mulle viestiä, kun selviät tenteistä, olisi mukava käydä vaikka kahvilla :-) Ihanaa uutta vuotta sullekin! <3

   Poista
 7. Hyvät tavoitteet tälle vuodelle. Mietin myös asettavani tavoitteekseni lukea enemmän tietokirjallisuutta, mutta en sitten uskaltanut luvata. Pidän sen kuitenkin mielessä, olisi hyvä jos tulisi luettua edes pari tietokirjaa.

  Minun ykköseni viime vuodelta oli ehkä Riitta Jalosen Kirkkaus. Myös Johan Bargumin Novelleja 1965–2015 teki suuren vaikutuksen. Molemmilta haluan lukea vielä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tietokirjallisuus on kyllä semmoista, että hyvään kirjaan hurahtaa ihan täysin mutta tylsemmän osuessa kohdalle ei toimi mikään... Tietokirjat on kyllä mielenkiintoisia ja yritän lukemistani päästä kirjoittelemaan tänne, jos sieltä nousisi jotain sinuakin kiinnostavaa :-)

   Voi Kirkkaus! Se odottaa mulla edelleen hyllyssä, vaikka hankin sen heti elokuussa kun se ilmestyi...Jos en tässä kuussa niin viimeistään ensi kuussa luen sen! Mukavaa vuoden alkua ja kiitos kommentista :-)

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥