25. tammikuuta 2017

Feminismiä, runoja, mielenterveyttä, kotimaisuutta... Top 10 lukulistani vuodelle 2017 ja miten kävi vuonna 2016?


En vieläkään oikein käsitä, että on vuosi 2017 tai että kohta ollaan jo helmikuussa. Elän jotenkin edelleen sellaista muotoutumisvaihetta ja siksi tuntuu, että tämän vuoden suunnitelmatkin ovat puoliksi ajatuksissa tai kokonaan vielä ajattelematta. Ihanan kaimani Katrin postauksen lukiessani muistin kuitenkin, että viime vuonna listasin 10 kirjaa, jotka halusin lukea vuoden 2016 aikana. Alkuperäisen postauksen voi käydä lukemassa täältä. Näköjään samaa voivottelin tai toivoin viime vuoden alussa, että postausrytmi säännöllistyisi... Heh heh, katsellaan! Enää en lupaa mitään. Paljon on kuitenkin ajatuksia ja suunnitelmia blogin suhteen, katsotaan mikä kaikki ehtii toteutusvaiheeseen :-) 

Viime vuoden listalta luin kahdeksan kirjaa kymmenestä, mikä oli mielestäni aika hyvä saavutus. Lukematta jäivät Marissa Meyerin Cinder ja Jonathan Safran Foerin Eläinten syömisestä. Cinderiä aloitin lukemaan kesällä, mutta se ei uponnut yhtään. Minulle se oli huonolla tavalla "nuortenkirjamainen", vaikka nuorten kirjoja tykkäänkin lukea. Jätinkin kirjan kesken enkä usko palaavani siihen enää. Se sarja jääköön muille lukijoille. Eläinten syömisestä jäi lukematta, kun alkuvuodesta en siihen ehtinyt tarttua ja kesällä luovuin kasvissyönnistä. Nyt olen kuitenkin palannut lihattomaan ruokavalioon ja olisikin mahtavaa päästä lukemaan tuo kirja, kun se vuosia on jo tbr-listallani roikkunut. Lemppareita tuolta listalta olivat ehdottomasti Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki ja Erika Johansenin The Queen of the Tearling, fantasiarakkauteni syttyi uudelleen viime vuonna muun muassa näiden hienojen kirjojen ansiosta. 

Tämän vuoden top 10 listani näyttää tältä:

Elina Järvi, Tiina Hotti & Olga Poppius: Error - mielen häiriöitä
Riitta Jalonen: Kirkkaus
Patrick Rothfuss: The Name of the Wind
Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys
Aura Nurmi: Villieläimiä
Sara Stridsberg: Niin raskas on rakkaus
Emer O'Toole: Girls will be girls
Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät
Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani
J. R. R. Tolkien: Kullervon tarina

Kaikki muut näistä kirjoista löytyy omasta hyllystä, paitsi Villielämiä, jonka uskon hankkivani tässä vuoden kuluessa.  Jokainen näistä kirjoista on ollut hyllyssäni jo jonkin aikaa ja halu lukea ne on kova. Olen kuitenkin todella vahvasti tunnelukija ja luen yleensä sitä, mitä juuri sillä hetkellä sattuu kiinnostamaan ja sen takia kartan kovin tiukkoja lukusuunnitelmia, kun eivät ne oikein koskaan tuppaa toteutumaan. Viime vuoden postauksessa pohdin myös tulevan vuoden uutuuskirjoja sekä kirjoihin pohjautuvia elokuvia, mutta tällä kertaa jätän ne tämän postauksen ulkopuolelle. Kevään uutuuskirjoista on postaus editointia vaille valmis ja tällä hetkellä uutuusleffoista kiinnostaa isot julkaisut, kuten Beauty and the Beast ja kaikki, mitä Marvel julkaisee. 

Millaisia lukusuunnitelmia tai blogisuunnitelmia teillä on tapana tehdä? Tykkäättekö yksityiskohtaisista ja tarkoista suunnitelmista vai elättekö lukijana päivä ja kirja kerrallaan? 

8 kommenttia:

 1. Kahdeksan kirjaa kymmenestä?! No huh mikä saavutus! Vau! Minäkin olen tunnelukija ja juuri siksi tuollainen luku tuskin koskaan onnistuisi kohdallani... tai no jaa, katsotaan ;)

  Ja sinun listallasi on monta helmeä! Kirkkaus, Neljäntienristeys, Niin raskas on rakkaus! Oooooooo odotan innolla, että ehdit lukea ne ja blogata niistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä koskaan tiedä! ;) Mäkin odotan noiden lukemista tosi paljon! Tosin tän vuoden bloggaaminen on vähän hitaasti lähtenyt käyntiin, oon lukenut 7 vai 8 kirjaa, mutta en ole blogannut yhdestäkään hups...

   Poista
 2. Nostan hattua sille, kuinka hyvin pysyit lukusuunnitelmissasi! Hienoja kirjoja olet vuoden 2017 listalle valinnut Rothfuss ja Kinnunen etenkin ovat omia lemppareitani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :-D Oon näistä kaikista niin innoissani, etten osaa päättää, mistä aloittaisin !

   Poista
 3. Tuon Error: Mielen häiriöitä haluaisin itsekin lukea tänä vuonna. Myös Valtosen kirja on lukulistalla, mutta veikkaan että se on vähän ikuisuusprojekti :D Periaatteessa tykkään listata kirjoja joita seuraavaksi lukea ja suunnitella, mutta loppujen lopuksi toteutus ei koskaan mene ihan niin, eikä välttämättä lähellekään. Sellaisen voisin kehittää, että päättäisin just vuodelle kymmenen kirjaa ja kirjoittaisin todistusaineiston blogiin ja sitten katsoisin vuoden päästä että mitä kävi. :D
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en mäkään kymmentä enempää uskalla suunnitella, sen verran tuuliviiri olen lukijana :-D Mutta hauskaahan se on nähdä, mikä on kiinnostanut eniten ja miten se sitten ehkä muuttuu! Error on kyllä supermielenkiintoinen, Valtosesta oon meinannut tehdä myös vähän ikuisuusprojektia, jotenkin se on niin pitkä että odotan täydellistä aikaa lukea se (jota ei välttämättä koskaan tule?) :D

   Poista
 4. Kahdeksan kirjaa kymmenestä on aika kova saavutus, hyvä sinä! Tämän vuoden listaltasi vahva suositus Kinnuselle, Valtoselle ja Brontelle, kaikki ovat loistavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Musta tuntuu, että nää kaikki on niin loistavia kirjoja etten tiedä mistä aloittaa tai milloin uskallan niihin tarttua, etten vaan pety :D

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥