7. syyskuuta 2016

e l o k u u 2 0 1 6Maailman huonoin kirjabloggaaja täällä moi! Elokuu meni hurjaa vauhtia töitä tehden ja viimeisen lukukauteen valmistautuen. Nyt käsillä onkin tämän tutkinnon viimeiset pari kuukautta, oppari ja työt. Lisäksi olen lähdössä intensiivikurssille Belgiaan viikoksi, joten hiljaiseloa on luvassa jatkossakin. Marraskuun alussa koulujuttujen pitäisi olla paketissa, joten silloin viimeistään aktivoidun toden teolla! Mites teidän syksy on alkanut?

Elokuussa ehdin kuitenkin lukemaan jotain:
- Jack Thorne, J.K.Rowling & John Tiffany: Harry Potter and the Cursed Child
- Pauliina Vanhatalo: Keskivaikea vuosi (postaus tulossa)
- Haruki Murakami: Norwegian Wood (postaus tulossa)
- Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1

Elokuun lemppareita olivat uudelleen luettu Extremely Loud & Incredibly Close sekä Sailor Moonin ensimmäinen osa. Luen aika vähän mangaa, mutta silloin kun luen, hurahdan siihen täysin. Huonoin kirja ja isoin pettymys oli Harry Potter & the Cursed Child, joka etäännytti Potter-maailmasta enemmän kuin luulin ja olo on yli kuukausi tuon lukemisen jälkeen edelleen aika ristiriitainen ja huono. Kirja-arviota en ole pystynyt kirjoittamaan, mutta voi olla että pettymyksen laannuttua yritän kirjoittaa jotain siihen liittyvää. Ehkä.

Syyskuussa ilmestyy suunnilleen kaikkien lempikirjailijoideni uudet kirjat: Sarah J. Maasin Empire of Storms, Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma, Muriel Barberyn Haltiaelämää, Anja Snellmanin Lähestyminen, J.R.R. Tolkienin Kullervon tarina ja ilmestyihän J.K.Rowlingiltakin kolme uutta e-kirjaa... Kaikkia en todellakaan ehdi lukemaan tässä kuussa, Maasin ja Pulkkisen kirjat ovat etusijalla. Niiden lisäksi luen lisää mangaa, joka on ihanan helppoa opparikirjallisuuden rinnalla. Onko teillä samoja kirjoja lukulistalla? 

8 kommenttia:

 1. Täällä vielä huonompi kirjabloggaaja moi! :D Ehditpä lukea paljon viime kuussa, ainakin paljon enemmän kuin itse ehdin!
  Hirvittää ajatus Cursed Childin lukemisesta, mutta en ole nostanut odotuksia kovinkaan korkealle (ainakin uskottelen näin itselleni). Ennakkotilasin suomennoksen Cursed Childista itselleni ja sen pitäisi joskus marraskuussa tulla (en tiedä miten jaksan odottaa). En ole lukenut kenenkään kirja-arvostelua kyseisestä teoksesta. Ainoastaan sen verran olen nähnyt, että paljonko tähtiä ihmiset on kyseiselle kirjalle antaneet. :D Itse haluaisin tarttua tässä kuussa Throne of Glassin ensimmäiseen osaan, joka löytyisi omasta hyllystä, mutta saa nähdä ehdinkö!
  Jaksamista siulle viimeisiin kouluhommiin ja kivaa syksyn alkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voidaan antaa vertaistukea toisillemme tässä bloggaamattomuussyyllisyydessä :D (huh mikä sana!) Mullakaan ei ollut kovin korkealla odotukset mutta mitä kauemmin tosta lukemisesta menee, sitä kamalammalta tuntuu että lapsuuden/nuoruuden rakkaus on mennyt tosi kaupalliseksi eikä taso ole ehkä enää sitä mitä siltä odottaisi... Mutta avoimin mielin kannattaa lukea se!

   Throne of Glass on ihana, mä niin odotan Empire of Stormsia <3 <3 Suosittelen ehdottomasti! Se sarja paranee kirja kirjalta vaikkei sen luulis voivan enää parantua.

   Kiitos hurjasti sulle, ihanaa syksyn alkua sinnekin <3

   Poista
 2. Pulkkista odottelen jo minäkin, vielä olisi noista vanhemmista tosin Vieraskin lukematta. Ja tuo Cursed Child herättää kyllä niin suuria ristiriitafiiliksiä, etten yhtään tiedä lukeako sitä vai ei! Monet suuret Harry Potter -faniystäväni ovat sen lytänneet ihan kamalaksi, ja silti taas en tiedä osaako siihen kuitenkaan olla tarttumatta.. :D Ehkä jos sen joskus lainaan siskolta saa, voisi katsoa kiinnostaako vielä, mutta nyt ainakin hetken pitäydyn siitä vielä kaukana.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi lukea Vieras uudestaan, oon sen lukenut silloin kun se on ilmestynyt. Multakin saa lainaan Cursed Childin jos haluaa! :) Mutta se on kyllä niin ristiriitainen kirja, että en tiedä uskallanko sitä suositella :D

   Poista
 3. Odotan innolla, mitä tykkäsit Norwegian Woodista. Samoin Vanhatalon Keskivaikeasta vuodesta olen lukenut arvostelunpätkiä, mutten vielä tiedä, nouseeko se lukulistalleni.

  Minunkin syksyni näyttää aika kiireiseltä: yliopistomaailmaan totutteleminen, uudet työskentelytavat, kurssit ja esseet, sosiaalinen elämä ja kaiken maailman menot uusien opiskelukavereiden kanssa. Lohdutukseksesi voin siis sanoa, ettet ole ainut, joka tulee kärsimään aikapulasta ;D Toivon kyllä, että ehtisin antaa aikaa myös blogille, mutta katsotaan kuinka käy.

  Tsemppiä koulujuttuhuin ja ihanaa syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norwegian Wood oli taattua Murakamin tyyliä, mun suhtautuminen siihen on vaan hieman ristiriitaista (tykkään tunnelmasta mutta naisten kuvaus ei oo sellaista mitä haluaisin). Keskivaikea vuosi oli tosi hyvä, siitä tykkäsin tosi paljon!

   Pahoitteluni, että kommenttiin vastaaminen on kestänyt niin kauan, en oo avannut Bloggeria kuukauteen.... toivottavasti yliopistosyksy on alkanut mukavasti, tsemppiä sullekin koulujuttuihin ja syksyyn! <3

   Poista
 4. Täällä ilmoittautuu toinen epäaktiivinen kirjabloggaaja, jolla on hyvin ristiriitaiset tunteet Cursed Childista. :D Oli siinä muutama hyvä juttu, mutta olisin halunnut hyvin monen asian menevän toisin. Minun Harry Potterini loppuvat edelleen kuoleman varjeluksiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan vasta nyt päästä yli Cursed Childin tuottamasta "miten tää tällaseks on mennyt, mun lapsuus ja nuoruus on ihan pilalla enkä voi koskea Pottereihin enää"-tunnemyrskystä :D Joo, tota kirjaa ei kyllä varmaan tuu uudelleenluettua, parempi vaan ajatella Potterit seitsemänä kirjana ja unohtaa Cursed Child kokonaan. Ja anteeksi kun vastaaminen on kestänyt, en oo avannu Bloggeria kuukauteen hups....

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥