31. heinäkuuta 2016

Kesä- ja heinäkuun kooste


Huh, kesä- ja heinäkuu ovat menneet aika hurjaa vauhtia. Enää kuukausi töitä ja sitten paluu koulunpenkille, pariksi kuukaudeksi vain... Valmistumiseni tosiaan lähestyy mikä tarkoittaa järjetöntä pinoa opparikirjoja ja pienempää pinoa luettuja kaunokirjallisia teoksia sekä blogihiljaisuutta. Yritän kuitenkin parhaani, sillä en halua luopua rakkaimmista harrastuksistani opparin takia. (Tosin Pokemon GO:lla ja Gilmoren tytöillä on myös pieni osuutensa tässä hehe.)

Tässä siis kesä- ja heinäkuun luetut kirjat:

- J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire
- Newt Scamander/J. K. Rowling: Fantastic Beasts and Where to Find Them

- Nadja Sumanen: Rambo
- Jody Revenson: Harry Potter - Maaginen maailma

Kaikista kirjoista ei ole postausta, ja niistä ei välttämättä tulekaan. Haluaisin kirjoittaa kaikista lukemistani kirjoista, mutta jos lukemisesta on jo useampi viikko, ovat muistikuvat kirjasta jo hatarampia ja halu kirjoittaa juuri luetuista kirjoista korkeampi. Lisäksi en aio kirjoittaa Pottereista, kun luen niitä englanniksi. Teen ehkä jonkun postauksen englanninkielisistä Pottereista, mutta en kirjoita arvioita niistä erikseen. Kesäkuun paras kirja oli Harry Potter and the Goblet of Fire, heinäkuun paras Avaruuskissojen leikkikalu. Tällä hetkellä minulla on kesken Harry Potter and the Order of the Phoenix, jota olen lukenut on-offina koko heinäkuun. 

Potter-painotteisesti jatketaan tästä eteenpäinkin, sillä tässä odotan malttamattomana että voin lähteä keskustaan hakemaan Harry Potter and the Cursed Childin, kunhan kirjakauppa aukeaa. Olen superinnoissani, sillä mikäli ei ole käynyt vielä ilmi, olen aika kova Potter-fani :D Samaan aikaan kuitenkin olen myös hieman varautunut, sillä kirja ei ole Rowlingin kirjoittama enkä tiedä, koostuuko se pelkästä dialogista vai mistä, kun se alunperin on kirjoitettu näytelmäksi. Lisäksi vähän nyppii, että ainakin iBooksissa lukee, että tätä versiota myydään alkuvuoteen 2017 asti, jonka jälkeen julkaistaan "Definitive Edition" ja se taas tuntuu aika lailla rahastukselta... Aion lukea Cursed Childin samantien, joten palaan asiaan toivottavasti jo ensi viikolla! 

Miten teidän kesä on mennyt, oletteko lomailleet ja mitä kirjoja teidän kesäänne on kuulunut? Kaikki Harry Potter -fanit voivat myös ilmiantaa itsensä, kai joku muukin on ihan pähkinöissään Cursed Childista?? :D

4 kommenttia:

 1. Juu tuo Cursed Child pitää kyllä saada käsiin, vaikka ihan samoista syistä se minuakin epäilyttää. Mutta jos/kun se on tietynlainen lopetus Harryn tarinalle, onhan se nyt luettava, ei kai sitä muuten itseään Potter-faniksi voi kutsua. :D Mutta Feeniksin kilta oli muuten ihan hurjan ihana kirja! Luin itse toissa vuonna Potterit viimeksi uudelleen, ja se vähän yllättäenkin nousi sieltä lemppareiden joukkoon, olin jotenkin muistellut että se olisi ollut tylsempi/huonompi kuin olikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuo Feeniksin kilta on vähän jumittanut, lähinnä muun elämän takia. Cursed Childin suosittelen lukemaan, ihan vaan siksi että pääsisin juttelemaan siitä edes jonkun kanssa :D Ja onhan se must Potter-fanille.

   Poista
 2. Paljon tsemppiä syksyyn! <3

  Yksi Harry Potter -fani ilmoittautuu! Minulla on aika iso motiiviristiriita Cursed Childista, en yksinkertaisesti halua että se "pilaa" koko Potterit! Toisaalta haluaisin päästä sen kimppuun heti koska no, Potter, ja toisaalta epäilyttää hirveästi... Kerro ihmeessä mitä mieltä olit niin minäkin ehkä uskallan hankkia sen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, samoin sulle uusiin opintoihin <3

   Potter-fanit yhdistykäämme haha! :D Oot varmaan nähnyt mun Goodreads-arvion, Cursed Childissa oli hyviä juttuja, mutta päällisin puolin siitä jäi aika epäuskoinen olo ja fiilis, että pitää ottaa etäisyyttä Potterverseen että pääsee taas kartalle siitä, missä joukoissa itse seisoo :) Mutta suosittelen lukemaan, kaipaan epätoivoisesti juttukaveria siitä! :D

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥