10. heinäkuuta 2016

Blogistanian lukumaraton 2016

Huomenta kaikille! Hurjan pitkä poissaoloni katkeaa vihdoin, ja parhaalla mahdollisella tavalla. Tänään on nimittäin kesän 24 tunnin lukumaraton, jonka järjestää tänä vuonna Ja kaikkea muuta - blogin Minna. Tästä linkistä pääset hänen postaukseensa lukumaratonista ja mikäli et ole ilmoittautunut, vielä ehtii oikein hyvin! Itse olen tänä vuonna tosi rennolla fiiliksellä mukana enkä todellakaan aio valvoa 24 tuntia, kun huomenna on työpäivä :D

10.7.2016 klo 8.15

Käynnistän tietokoneen, ja aloitan maratonini kirjoittamalla tämän postauksen alun ja julkaisemalla sen. Kirjavalinnat ovat olleet mielessäni jo muutaman päivän ja nyt julkaisen ne vihdoin. Pinossa ovat Jody Revensonin Harry Potter - Maaginen maailma, jossa on paljon kuvia ja siinä sivussa tekstiä Harry Potter -maailman paikoista: Tylypahka, Kotikolo, Viistokuja... Mukavan rento kirja, jos tarinoiden lukeminen alkaa tökkiä. Nadja Sumasen Rambon olen halunnut lukea vaikka kuinka kauan, ja siitä aloitan, kun tästä koneelta pääsen. Aloitin J. M. Barrien Peter Pania bussissa torstaiaamuna, ja sen haluaisin lukea loppuun ennen kuin mielenkiinto lopahtaa. Tällä hetkellä toinen kesken oleva kirja on J. K. Rowlingin Harry Potter and the Order of the Phoenix, joten jatkan varmaan sitä, mikäli saan nämä kolme muuta kirjaa luettua. Tavoitteenani on, että saan luettua kokonaan yhden kirjan, ja sen pitäisi näillä valinnoilla onnistua. Lasten-/nuortenkirjallisuus on mielestäni hyvää lukumaratonmateriaalia, sillä teksti on usein helpompaa ja fontti väljempää kuin aikuisten kirjallisuudessa. Mutta jospa nämä löpinät riittäisivät hetkeksi, palataan asiaan myöhemmin!

Klo 13.01

Lounastauko on pidetty ja aika jatkaa maratoonaamista. Olen Rambon puolessa välissä ja alkutakkuilun jälkeen sen lukeminen on sujunut suht hyvin (niistä takkuiluista lisää myöhemmin). Olen nukkunut vähän huonosti, joten taustalla soi Harry Potter -leffojen soundtrackit, jotta hiljaa kirjan lukeminen ei aiheuttaisi turhaa nuokkumista vaan jaksaisin lukea. Muiden maratonpostauksia en ole lukenut, vaan keskittynyt pysymään blogeista ja somesta pois Goodreadsia lukuunottamatta. Huomenna ehtii sitten lukemaan muutakin kuin maratonpinoa :D Hurjasti tsemppiä kaikille maratoonaajille, muistakaa syödä ja juoda kunnolla sekä levätä myös! Voi olla, että itsekin pidän kohta taas kahvitauon... Ei tämä niin vakavaa ole ;)
Klo 15.23

Ensimmäinen kirja luettu! Annoin Rambolle 2/5 tähteä. Alussa kirja otti päähän todella paljon ja mietin, jätänkö koko kirjan kesken, mutta jaksoin loppuun asti. Aion myöhemmin kirjoittaa oman postauksen Rambosta, siinä sitten lisää ajatuksiani. Tällä hetkellä luettuna on siis 238 sivua. Olen omat tavoitteeni jo täyttänyt, sillä halusin saada yhden kirjan luettua. Seuraavaksi aloitan Maagisen Maailman, sopii tuo soittolistakin siihen kuin nenä päähän.

Klo 19.34

Huh huh, kun väsyttää. Rankka viikko verottaa, enkä meinaa pysyä hereillä, kun luen. Olikin pakko pitää taukoa ja katsoa jakso Gilmoren tyttöjä. Maagisesta maailmasta olisi reilu 60 sivua jäljellä, joten yritän saada sen tänään vielä luettua loppuun. Tämä ei missään nimessä ole paras tai energisin maratonini, ja vaikka lupasinkin itselleni että otan rennosti ja tavoitteenikin on jo saavutettu, silti vähän harmittaa. Nykyään on todella vähän aikaa pelkästään istua ja lukea, ja tuntuu tavallaan tuhlaukselta, kun sellaisena päivänä ei lukeminen sujukaan niin kuin haluaisi. Mutta ei se pakottaminenkaan toimi, joten jospa suihku ja kynsien lakkaaminen piristäisi vähän ja sitten jaksaisi lukea loppuillan. Tästä raportoinnista olen kyllä tykännyt paljon, hauska tapa rytmittää lukemista.

Klo 21.28


Maaginen maailma luettu loppuun! Tällaiset tietokirjat ovat mielenkiintoisia, mutta toisaalta vähän pitkäveteisiä maratonkirjoiksi. Mietinkin, että miksi en ikinä valitse maratonkirjoiksi koukuttavien sarjojen kirjoja tai jotain mistä olen todella innoissani, vaan ennemminkin sellaisia kirjoja, jotka ovat aika hyvän pituisia ja jotka minua kiinnostavat, mutta ei superpaljon. Annoin Maagiselle maailmalle 3/5 tähteä, siitäkin lisää myöhemmin. Luulen, että maratonini on tältä erää ohi, sillä vaikka varmasti luen huomenaamulla bussissa, en enää silloin ole maratonfiiliksissä. Luin siis kaksi kirjaa ja yhteensä 446 sivua, mikä ei ole kovin paljon, mutta väsymykseen ja taukojen määrään suhteutettuna ihan hyvin. Kiitän hurjasti järjestäjää eli Minnaa ja odotan innolla, että pääsen lukemaan muiden maratonpostauksia! Tämä lukutoukka kiittää ja kuittaa :)

4 kommenttia:

 1. Maaginen maailma kuulostaa kiinnostavalta. Tsemppiä maratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut saman tekijän Suuren Otuskirjan, joka keskittyi Harry Potter -maailman olentoihin ja se oli todella hyvä, joten on suuret odotukset Maagista Maailmaa kohtaan. Kiitos paljon ja tsemppiä sullekin! :)

   Poista
 2. Ihanaa, että olit maratonilla mukana! Kerään maratonin yhteistuloksia postauksessa http://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Käythän vastaamassa kyselyyn, mikäli et ole sitä vielä tehnyt ja suuri kiitos, jos olet jo ehtinyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun linkkasit tämän, kävin vastailemassa :) Ja kiitos maratonin ylläpitämisestä, ihanaa kesää!

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥