9. kesäkuuta 2016

Unpopular Bookish OpinionsKirjaneidon tornihuoneen Vilja ja Pienen kirjaston Katri haastoivat kertomaan kirjoista, jotka eivät ole vakuuttaneet syystä tai toisesta. Luvassa siis Unpopular Bookish Opinions!


Haasteen säännöt:

1. Linkkaa haasteen antajan blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät, mikä on homman nimi.

1. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kaikki muut pitävät, mutta sinä et. 
Onhan näitä. Ensimmäisenä tulee mieleen Kirjavaras, jota luin tuossa viime kuussa uudelleen, kun halusin katsoa, oliko ensimmäisen kerran nihkeys vaan sen ajan hypen luomaa pettymystä ylisuurille odotuksille. En saanut kirjaa loppuun ja jätin sen suosiolla hyllyyn, se ei nytkään oikein iskenyt. Ehkä sen aika on joskus, ehkä emme ikinä tule kovin hyvin juttuun. 
2. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Tuntuu, että Riikka Pulkkisen kirjat saavat paljon kritiikkiä osakseen, mutta minä pidän niistä paljon, ja Pulkkinen on yksi lempikirjailijoistani. Odotan syksyllä ilmestyvää uutuutta hurjasti.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen henkilön kanssa, jonka et olisi halunnut.
Eipä tule mieleen yhtään kolmiodraamaa, jonka lopputuloksesta olisin kovinkaan paljon välittänyt. Tykkään lukea nuortenkirjallisuutta, mutta yritän vältellä niitä kirjoja, joissa on kauhea kolmiodraama meneillään. Ei ole minun juttuni. 

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
En pidä kauhusta, enkä haluaisikaan pitää. Olen lapsena lukenut muutaman Goosebumbs-kirjan, mutta aikuisten kauhukirjoja en koskaan. Kerran aloitin lukemaan Hohtoa, mutta jo ensimmäisten sivujen jälkeen totesin, ettei tämä ole minun juttuni. Olen sen verran säikky ja minulla on vilkas mielikuvitus, että en kaipaa kauhua elämääni.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
En ole ikinä pitänyt kauheasti Kalkaroksesta tai Dumbledoresta. Älkää ampuko! Kummankin käytöksessä ja menettelytavoissa on sen verran paljon ongelmia, että he eivät nouse omien Potter-suosikkieni joukkoon. 

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et. 
George R. R. Martin. Jotenkin hänestä ei tule mikään maailman mukavin tai lukijaystävällisin kuva. Jatkoa seuraavassa kysymyksessä ;)

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Jatkoa edelliseen... Halusin lukea George R. R. Martinin A Song of Ice and Fire -sarjan, ja pääsinkin ensimmäisen kirjan puoleen väliin kahdesti, mutta joko tv-sarja tai kirjailija itse ärsyttivät niin paljon, että totesin, etten aio lukea näitä kirjoja. Aion katsoa Game of Thrones -sarjan loppuun, kun näin pitkälle olen jo koukuttunut, mutta kirjoja en aio lukea. 

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty sarja tai elokuva.
Taru Sormusten Herrasta on paljon mukavampi ja helpommin lähestyttävä versio elokuvina kuin todella paksuna kirjana. En kuitenkaan ole lukenut sitä kokonaan kuin kerran, ja siitä on 10 vuotta aikaa, joten minun pitäisi lukea se uudelleen ja arvioida tämä kohta sitten uudestaan :D

Haastan seuraavat blogit ja bloggaajat:


Yllättävän hankalia kysymyksiä vastata, sillä näköjään mitään kovin vahvoja negatiivia tunteita ei ole kertynyt kirjoja lukiessani. Olisikin mielenkiintoista kuulla, mitä te vastaisitte näihin! Jos en haastanut sinua, voit silti laskea itsesi haastetuksi tai vastailla kommenttiboksiin :)

14 kommenttia:

 1. Jee kiitos haasteesta! Oon tätä aloitellutkin jo täyttelemään luonnoksiin, mutta muutama on niin vaikea kysymys että on hieman kestänyt. Ehkä nyt saan loman alkuun aikaiseksi :D ja haha en ammu, ei Dumbledore minustakaan ole niin mahtava kuin monista muista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä <3 Joo, nämä ovat kyllä aika kinkkisiä kysymyksiä! Luen just Liekehtivää pikaria ja kyllä mun lempihahmot on ihan muita kuin nämä edellä mainitut :D Kalkaros on niin julma!

   Poista
 2. Minulla on ihan päinvastainen tunne Pulkkisesta, sillä minusta hän on hyvin suosittu ja monen kotimainen lemppari ja jos ei ihan lemppari, niin tykätty kuitenkin :D No, mielipiteitä hän varmasti jakaa.

  Minä en ole koskaan katsonut Game of Thronesia. Yritin joskus ihan vähän matkaa, mutta kiinnostus lopahti ennen kuin se ehti edes syttyä. Ei ole yhtään minun juttuni.

  Ja miten unohdin omissa vastauksistani kauhun genrenä kokonaan? Se on minullakin nimittäin se laji, jota luen vähän jos lainkaan. Riippuu nyt tietenkin ihan vähän siitä, mikä lasketaan kauhuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulkkisfanit ovat sitten menneet multa ohi, mutta onhan hänellä varmasti oma kannattajakuntansa :)

   Game of Thrones on kyllä yksi iso vedenjakaja, että kuka tykkää ja missä formaatissa. Onneksi kaikkien ei tarvitsekaan tykätä siitä :) Mulla on vähän sellainen viha-rakkaussuhde siihen tv-sarjaan, tuntuu välillä että miksi kukaan haluaisi katsoa tällaista mutta sitten on katsonut jo niin pitkälle että pitää saada tietää mitä tapahtuu :D

   Kauhu on kyllä vähän semmonen unohtunut genre, se ei ole ollut huipussaan lähiaikoina.

   Poista
 3. En tykännyt Kirjavarkaasta ja jätin sen suosiolla kesken. En usko että jäin paitsi mistään elämää suuremmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et jäänyt, kaikilla on omat elämää suuremmat kirjansa :)

   Poista
 4. Heipähei! Olen seuraillut blogiasi vasta tovin, mutta ajattelin kuitenkin nakata suuntaasi Liebster Award -tunnustuksen. Kas täältä löytyy: http://www.elmchilde.net/2016/06/liebster-award/

  VastaaPoista
 5. Tämä on vaikuttanut todella kivalta, joskin myös vaikealta, haasteelta, joten kiitos sinulle, että haastoit minut :) Pitää jäädä miettimään vastauksia, tosin minusta tuntuu, että kauhu on minunkin vastaukseni neloskohtaan. Olen aivan liian säikky siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään :) Haha, hyvä etten ole ainoa joka on liian säikky kauhulle!

   Poista
 6. Blogissani on sinulle palkinto ;-) http://kansientakaisetmaailmat.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award-palkintohaaste.html

  VastaaPoista
 7. Blogissani on sinulle palkinto:

  http://kirjaneidontornihuone.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥