10. toukokuuta 2016

NY Times By The Book Tag

By the book tag on pyörinyt Youtubessa ja blogeissa jo tovin, ja Laura haastoi blogissaan loppujakin bloggaajia tekemään tämän. Alunperin tagi on kehitetty New York Timesin haastattelusarjasta, jossa kirjailijoilta kysytään erilaisia kirjoihin liittyviä kysymyksiä.
Pistän haasteen kiertämään muillekin, eli jos et ole tätä tagia tehnyt, tee oma postauksesi tai vastaa kommenteissa! :)1. Mikä kirja on tällä hetkellä yöpöydälläsi?


En omista yöpöytää, vaan yöpöydän virkaa toimittaa työtuolini, jolla pidän puhelinta ja kesken olevaa kirjaa. Tällä hetkellä se on Markus Zusakin The Book Thief.

2. Mikä on viimeisin todella upea kirja jonka luit?

Erika Johansenin The Queen of the Tearling ylitti odotukseni ja oli virkistävän erilainen muihin nuorten fantasiakirjoihin verrattuna. Sen lukeminen oli maltillisesta rytmistä johtuen nautinto, mikä on myöskin poikkeuksellista nuortenkirjoille. Lisäksi sen kansi on todella upea. Lisää tästä kirjasta arviossani


3. Jos voisit tavata kenet tahansa kirjailijan – elävän tai kuolleen – kuka se olisi? Mitä haluaisit kysyä häneltä?


Kaksi lempikirjailijaani ovat J. K. Rowling ja Riikka Pulkkinen. Pulkkisen olen jo tavannut, ja häneltä kysyin omistuskirjoitusta kirjaani. Jos tapaisin Rowlingin, haluaisin kysyä häneltä, aikooko hän vielä joskus fantasian maailmaan kenties uuden tarinan ja maailman puitteissa.


4. Mistä hyllystäsi löytyvistä kirjoista muut olisivat yllättyneitä?

En usko, että hyllyssäni on mitään kovin yllättävää. Ehkä muutama piirustuskirja, sillä täällä blogin puolella en ole piirtämisestä puhunut? 

5. Miten olet järjestänyt henkilökohtaisen kirjastosi?

Minun ja poikaystäväni kirjat ovat yhdessä, mutta olen saanut itsevaltaisen kirjastonhoitajan tittelin. Tällä hetkellä hylly on muuten värikoodattu ja järjestelty kirjojen kokojen mukaan (pokkarit, kovakantiset ja isot pokkarit sekä isot tietokirjat), yhdellä hyllyllä on lempikirjamme ja yhdellä ne kirjat, joita en ole lukenut. En kuitenkaan tykkää nykyisestä järjestyksestä ja tila on loppunut kesken, joten toivon, että kesällä saisimme uudet kirjahyllyt ja paremman järjestyksen :)

6. Minkä kirjan aina vannot lukevasi, mutta et ole vieläkään saanut aikaiseksi? Kirja, jonka lukemattomuudesta tunnet suorastaan häpeää?

En ole lukenut yhtään Austenia, Brontëa, Plathia tai Woolfia. En ole lukenut Seitsemää veljestä, Kalevalaa tai mitään Mika Waltarilta. En kuitenkaan varsinaisesti häpeä sitä, niiden aika tulee kun on tullakseen. Ostettuja kirjoja, joita en ole vielä lukenut, voisi vähän hävetä. Etenkin Emily Brontën Humisevaa harjua, jonka ostin lähes neljä vuotta sitten...

7. Pettymys, yliarvostettu, ei vain hyvä – mistä kirjasta et pitänyt, vaikka oletit, että pitäisit? Muistatko viimeisintä kirjaa, jonka jätit kesken?

Viimeisin pettymys oli Robert Galbraithin Pahan polku, joka ei ollut yhtään niin hyvä kuin kaksi ensimmäistä Cormoran Strike -romaania. Rowling on tosiaan lempikirjailijani, joten odotin, että olisin tykännyt kirjasta enemmän. 

Muistaakseni viimeksi jätin kesken kirjan joskus loppusyksystä, ja se oli George Orwellin 1984. Aion lukea sen vielä joskus, mutta ankea ja harmaa kirja ei ollut paras valinta ankeaan ja harmaaseen vuodenaikaan. 

8. Millaiset tarinat kiehtovat sinua? Millaisista pysyt erossa?

Ihmisten kohtalot ja kaunis kieli kiehtovat minua. Lisäksi nuorten fantasian lukeminen on jotenkin todella rentouttavaa. Mutta olen suht kaikkiruokainen, ja yritän pitää kirjallisen katseeni avarana. 

Dekkareita luen todella harvoin, kauhua en ollenkaan. Myöskään pelkästään romantiikkaa sisältävät kirjat eivät ole minun juttuni. 

9. Minkä kirjan antaisit luettavaksi presidentille?

Tämä on vaikein kysymys näistä. Ehkä Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupungin, koska 1) se on todella hyvä, 2) suomalaisen kirjallisuuden esiintuomista tuskin on liikaa, 3) kirjassa kuvataan hyvin sitä, mitä ongelmia kansalla on, jos se on hyvin luokkaistunut ja eriarvoinen. 


10. Mitä aiot lukea seuraavaksi?

Seuraavaksi luen toivottavasti Sarah J. Maasin A Court of Mist and Furyn, mikäli tilaukseni saapuu. Jos ei, niin Takashi Hiraiden Kissavieraan. Lisäksi haluaisin lukea runoja, ja pari runokirjaa onkin lainassa kirjastosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥