13. toukokuuta 2016

Maggie Stiefvater: The Raven Boys

Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Scholastic, 2012
454 sivua

The Raven Boys aloittaa neliosaisen nuortenkirjasarjan, jonka pääosissa ovat Blue-niminen tyttö ja Raven Boysit. Bluen perheessä kaikki muut osaavat ennustaa, mutta hän ei. Hän on jo lapsena saanut monelta eri ennustajalta, perheen sisältä ja ulkopuolelta, ennustuksen: jos hän suutelee tosirakkauttaan, tämä tulee kuolemaan. Raven Boys ovat neljä poikaa: Gansey, Ronan, Adam ja Noah. He käyvät Aglionby-nimistä yksityiskoulua, jonka neulepaidassa on korpin kuva (mistä tulee nimitys Raven Boys). Ganseyn johdolla pojat etsivät ley-linjoja, jotka ovat suoria linjoja erilaisten muinaisjäännösten välillä. Ley-linjoilta hän etsii kuollutta irlantilaista kuningasta, joka toteuttaa palveluksen sille, joka herättää hänet henkiin. 

The Raven Boys oli todella miellyttävä lukukokemus. Juoni oli hyvä ja tarpeeksi koukuttava, hahmot tarpeeksi monimutkaisia ja kirja käsitteli isoja teemoja fantasiajuonen lomassa: ystävyyttä ja ystävien erilaisia sosioekonomisia taustoja (väkisinkin tulee mieleen Harry ja Ron Pottereista), rikkinäisiä perheitä ja omaksi itseksi kasvua. Kirjan kieli oli hyvää, ja välillä löytyi tällaisia helmiä:

"She recognized the strange happiness that come from loving something without knowing why you did, that strange happiness that was sometimes so big that it felt like sadness. It was the way she felt when she looked at the stars."

Luin tätä yhdessä erään bookstagram-kaverini kanssa, ja hän heitti hyvän näkökulman siitä, että tässä kirjassa perinteiset sadut käännetään päälaelleen: tosirakkauden suudelma tappaa eloon herättämisen sijaan. Mietinkin, kuinka paljon saisin kirjoista irti, jos olisi aina joku toinenkin kommentoimassa, kun en tällaistakaan tajunnut itsekseni.

The Raven Boys oli hyvä aloitus sarjalle, ja todella mukaansatempaava lukukokemus. En antanut sille enempää tähtiä, sillä se ei herättänyt niin paljon tunteita tai ajatuksia, että se olisi vaikuttanut minuun sen kummemmin. Aion kuitenkin jatkaa tämän sarjan parissa ja todennäköisesti viihtyä mielenkiintoisen, erilaisen fantasiasarjan kanssa vielä kolmen kirjan verran. 

4 kommenttia:

 1. Onpas siulla kiva uusi blogin ulkoasu! :) The Raven Boys kiinnostaa jollakin tasolla aika paljon, mutta pitää kyllä varmasti odottaa hetki ennen kuin tähän pääsen tarttumaan. Ei nimittäin löydy kirjastosta ja muutama muu kirja on ostoslistalla ennen tätä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!<3 Väänsin tän ulkoasun kanssa pari tuntia ja meinas jo usko loppua, mutta siitä tuli kuitenkin kiva. Höh, voisko kirjastolle laittaa hankintapyynnön?

   Poista
  2. Miutakii ärsyttää oman blogin ulkoasu, mut sen muuttamine vaatii nii paljo aikaa ja vaivaa, etten vielä kehtaa ryhtyä siihen. :D Voishan sinne laittaa, mut mein kirjasto aika huonosti toteuttaa noita hankintapyyntöjä :D

   Poista
  3. Joo, se on kyllä sellaista prosessityöskentelyä tää ulkoasun muuttaminen et siihen pitää varata aikaa :D toivottavasti saat tän kirjan luettavaks jotain kautta :)

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥