12. huhtikuuta 2016

TOP 3: tammi-maaliskuu 2016


Anja Snelmann: Antautuminen

♥ tuntui hyvin henkilökohtaiselta
♥ kaunista kieltä
♥ luin parissa päivässä, vaikka olin kipeä
♥ tärkeä aihe, erityisherkkyys ja ihmisten erilaisuusKatja Kettu: Yöperhonen

♥ herätti ihastuksen historiallisiin romaaneihin
♥ vahvat teemat
♥ tuntuu paranevan koko ajan
♥ ensimmäinen lukemani kirja Katja KetultaEmmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki

♥ kieli oli täydellistä
♥ suomalaista fantasiaa!
♥ hahmot ja tarina todella vahvat
♥ yksi kauneimmista viimeisistä lauseistaAjattelin aloittaa postaussarjan, jossa kerron kolmen kuukauden välein lukemieni kirjojen top kolmosen. Tämä tulee hieman myöhässä, mutta tässä alkuvuoden top kolmoseni. Jos näistä pitäisi nostaa yksi esille, se olisi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki, mutta kaikki olivat vaikuttavia omalla tavallaan. Olen iloinen, että nämä kaikki ovat kotimaisia! Olen todistanut omat ennakkoluuloni suomalaisen kirjallisuuden "huonoudesta" auttamatta vääriksi.

Tämän vuoden top 10 -lukulistaltani olen lukenut 2 kirjaa, Oneironin ja Kudottujen kujien kaupungin. Yritän parantaa tahtia, sillä haluaisin saada kaikki luettua vuoden loppuun mennessä.

Mikä on sinun kirjavuotesi top 3 tähän mennessä?

10 kommenttia:

 1. Hauska postausidea! Ja hauska huomata, että sinunkin top 3 on täynnä suomalaisia kirjoja ;) Mä en ihan tiedä mikä mun top 3 olisi, ehkä Pulkkisen Totta, Ketun Yöperhonen ja Ollikaisen Nälkävuosi? Tuosta Pulkkisen sijoituksesta en ole ihan varma, mutta toisaalta taas rakastin sitä ylivoimaisesti eniten, vaikkei se nyt ehkä kirjallisuudeltaan se "laadukkain" ollutkaan, niin kai siitä siis saa näin paljon tykätä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulkkisen Totta on yksi mun kaikkien aikojen lempikirjoista, ihana että joku muukin rakastaa sitä :D Tuntuu, ettei siitä kamalasti tykätä. Ei lempikirjat aina ole niitä kirjallisuuspalkintojen voittajia, eikä se mitään haittaa :) Mulla tämä ei varsinaisesti järjestyksessä ollut, Itäranta oli paras mutta muuten en osaa sanoa. Hienoja kirjoja kaikki :)

   Poista
 2. En ole lukenut yhtään top 3 -kirjaasi. Pitäisi kyllä varmaan ottaa noita lukujonoon. Ainakin Kudottujen kujien kaupunki kiinnostaa kovasti. :)

  Omaan kolmen kärkeeni mahtuisivat varmaan Aki Ollikaisen Nälkavuosi, Michel Houellebecqin Alistuminen ja Scott Fitzgeraldin Kultahattu. Aika paljon on tullut käännöskirjoja luettua näin alkuvuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kaikkia näitä lämpimästi, mutta etenkin Kudottujen kujien kaupunkia! :)

   Nälkävuosi hyppii nyt joka paikasta esille, täytyy varmaan pian ottaa se luettavaksi :) Kultahattu on ihana, luin sen muutama vuosi sitten ja haluaisin lukea sen englanniksi tässä piakkoin. Käännöskirjat ovat myös superjees!

   Poista
 3. Sinulla on hieno top 3! Itärannan kirja kiinnostaa, koska uskoisin pitäväni siitä enemmän kuin pidin Teemestarin kirjasta.

  Hmm, heititpä pahan kysymyksen! Omaan top kolmoseeni menevät varmaan Tommi Kinnusen Lopotti, Margaret Atwoodin The Year of the Flood ja Elena Ferranten My Brilliant Friend. Aika erilaisia kirjoja keskenään, kuten sinullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkäsin enemmän tästä kuin Teemestarin kirjasta, suosittelen tosi lämpimästi :)

   Mielenkiintoinen kolmikko! Harvemmin sitä ehkä valitsisikaan samanlaisia kirjoja, koska sitten kyllästyy helposti. Monipuolisuus kunniaan :)

   Poista
 4. "Löysin" suomalaisen kirjallisuuden oikeastaan vasta viime vuonna, ja päädyin toteamaan saman kuin sinäkin: suomalaiset osaavat kirjoittaa :) Mainitsemistasi kolmesta en ole lukenut yhtäkään, mutta haluaisin kyllä. Alkuvuonna on tullut luettua monia hyviä kirjoja, joista on yllättävän vaikea valita, mutta sanotaan nyt Linnan Tuntematon sotilas, Martelin Piin elämä ja Kinnusen Lopotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! :) Noista olen lukenut kaksi ensimmäistä, Piin elämää hehkutan edelleen<3 Tosin haluaisin lukea sen uudestaan. Lemppareita on välillä tosi vaikea valita, tällä kertaa tosin oli aika selkeä kolmikko.

   Poista
 5. Hauska idea tämä tosiaan! Ja lista näyttää hyvältä. Itäranta on niiiiiin ihana, Snellman kiinnostaa, mutta sen sijaan Katja Kettu on mulle vähän ristiriitainen kirjailija. Kätilö oli ok, mutta en ole sen jälkeen kokenut halua lukea enempää. Ehkä joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itäranta on kyllä yksi uusista lemppareista<3 Mun pitäisi lukea Kätilö, ja katsoa mitä mieltä olen, se tuntuu vähän jakaneen ihmisiä :)

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥