3. helmikuuta 2016

Tammikuun koosteTammikuussa tuli muutosta huolimatta luettua 4 kirjaa, mikä on mielestäni ihan hyvin ottaen huomioon, että koko vuoden tavoitteeni on 25 kirjaa. Kaikista muista kuin Potterista olen kirjoittanut tekstit, linkit vievät niihin :)

Yhteensä 947 sivua + Potterista 100-200 sivua joita en tajunnut laittaa ylös.

Tammikuu oli yllättävän hyvä lukukuukausi, tosin siihen vaikutti sekin, että olin viikon kipeänä ja yritin lukea silloin minkä flunssalta pystyin. Tällaisia kuukausia (ilman flunssaa) haluaisin lisää! Kuukauden lemppari oli ehdottomasti Anja Snellmanin Antautuminen, siitä tuli samantien yksi kaikkien aikojen lempikirjoistani. Haluaisin jatkaa tällaista noin neljän kirjan kuukausitahtia, mutta pelkään pahoin, että tuleva opinnäytetyö vie aikaa kaunokirjallisuuden lukemiselta. Opparin takia jätin vuoden lukutavoitteenkin niin alhaiseksi. Tavallaan kuitenkin haluaisin lopettaa koko Goodreadsin lukuhaasteen ja vain lukea miettimättä lukumääriä. Teettekö te lukumäärätavoitteita vuosille vai luetteko ilman lukumäärien seurantaa?

Tällä hetkellä luen Taru Sormusten Herraa. Olen lukenut sen kerran kokonaan lähes kymmenen vuotta sitten ollessani 12-vuotias, ja kerran puoleen väliin 16-vuotiaana. Nyt iski kauhea tarve lukea fantasiaa ja ajattelin, että nyt aikuisiällä saisin siitä varmasti enemmän irtikin kuin nuorempana. Aloitin sitä ennen myös Oneironia, mutta luulen, että luen Sormusten Herran ensin ennen kuin jatkan sitä.

Mikä oli sinun lempikirjasi tammikuussa?

6 kommenttia:

 1. Hyvä saldo, vieläpä kun kaikki olivat mieleisiä!

  Lukemisen ja koulujuttujen yhdistämisestä: mä olen onnistunut tässä opiskeluaikoina yhdistämään lukemisen ja tenttiin lukemisen / esseiden kirjoittamisen / opinnäytteiden tekemisen niin, että aloitan koulujutut hyvissä ajoin. Silloin ei tarvitse päivää kohti tehdä paljoa hommia ja ehtii sitten lukeakin. Nyt kirjoittelen gradua ja lukemisellekin on hyvin aikaa, kun tämä on kuitenkin sen verran pitkä projekti. Mutta äskettäin piti palauttaa gradun tutkimussuunnitelma (viitisentoista sivua tekstiä), joka oli oma osaprojektinsa, mutta senkin aloitin jo hyvissä ajoin, pari viikkoa ennen palautuspäivää, joten ehdin tehdä muutakin :)

  Hmm, tammikuussa en lukenut yhtäkään oikein superia, viiden tähden kirjaa, mutta neljä seitsemästä arvioin neljän tähden ja kolme kolmen tähden arvoisiksi. Parhaiten mieleen jäivät Margaret Atwoodin The Year of the Flood, Siri Pettersenin Odininlapsi ja Kate Atkinsonin Hävityksen jumala. Oikein hyvä kuukausi kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! Mä aina välillä onnistun aloittamaan ajoissa ja sitten välillä jää viime tippaan, joten tähän voisi keskittyä nyt enemmän :) Seitsemän kirjaa kuukaudessa on mieletön määrä! Toivottavasti helmikuukin on sinulle hyvä :)

   Poista
 2. Minulla on lukumäärällinen tavoite Goodreadsissa, mutta teen sen lähinnä hienon tilastokäppyrän ja kivan haastesivun vuoksi. :D Todellisia paineita en siis ota.

  Lempikirjani tammikuussa oli varmaan toiseen kertaan luettu Ylpeys ja ennakkoluulo, johon rakastuin vielä enemmän nyt toisella lukukerralla.

  Ihana painos tuo Azkabanin vanki, itse himoitsisin juuri noita uusia brittipokkareita, mutta kun yritän vähentää kirjojen ostamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan varsinaisesti paineita ole, mutta kun katsoo muiden haasteita (50+ haasteet) niin tuntuu että pitäisikö itekin maratoonata hirveästi :D Oi, en oo ikinä lukenut Jane Austenia, tänä vuonna voisi korjata senkin! Toi painos Pottereista on ihana, poikaystävä ihanana lahjoi mua niillä viime kesänä <3

   Poista
 3. Tuli taas kauhea morkkis kun minulla on edelleen Taru sormusten herrasta kirja kesken :D Ehkä pitäisi lukumaratoonata se loppuun :) Tammikuun paras kirja oli minulla Romain Puértolasin Fakiiri joka juuttui Ikea-kaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kirjoista kannata pahempia morkkiksia ottaa, kunhan jotain lukee ;) mulla tuo etenee tosi hitaasti, kun kouluhommat vievät tosi paljon aikaa ja energiaa ja pitää lukea Oneiron lukupiiriä varten :)

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥