23. helmikuuta 2016

Feminismikirjakerhoja ja kuulumisia
Pikaisia kuulumisia ja ilmoitusasioita! Viimeisen työharjoittelun viimeisiä viikkoja viedään, joten aikaa ei ole jäänyt blogin päivittämiseen tai lukemiseen. Tällä hetkellä luettavana on Oneiron, sillä osallistun lukupiiriin jossa käsitellään sitä ensi maanantaina. Kunhan saan sen luettua, niin lupaan kirjoittaa! Mikäli teillä on ideoita muihin postauksiin kuin kirja-arvioihin, saa ideoita heitellä kommenttiboksiin :)

Mutta postauksen varsinaiseen aiheeseen, eli lukupiireihin/kirjakerhoihin (mikä on korrekti tapa suomentaa book club?), jotka keskittyvät feministiseen kirjallisuuteen. Yläasteen äidinkielen opettajani oli varsin inspiroiva henkilö, sillä hänen innostamanaan kirjoitin runoja, luin enemmän ja erilaisia kirjoja ja kiinnostuin feminismistä. Nyt kun ei enää opiskele "yleisiä" aineita, on tällaisten aiheiden pohtiminen jäänyt välillä liian vähälle. Onneksi alkuvuodesta on syntynyt kaksikin eri feminismiin keskittyvää lukupiiriä, joista ajattelin teidänkin kiinnostuvan!

Lukupiirit/kirjakerhot: 

 Tammikuun kirjana oli Gloria Steinemin My Life On The Road ja helmikuun kirjana Alice Walkerin The Colour Purple (Häivähdys purppuraa). Kumpaakaan kirjaa en ole lukenut, mutta toivon, että pääsen tähän Watsonin lukupiirin meininkiin mukaan, kun aikaa on vähän enemmän!

Yhden lemppari-youtubettajani perustama lukupiiri, joka aloittaa lukemisen maaliskuussa kuvassa näkyvällä kirjalla I Call Myself A Feminist. Somessa tämän kirjakerhon juttuja pääsee seuraamaan hashtagilla #feministorchestra

Pari infovideota The Feminist Orchestraan liittyen:


Vielä ei siis ole liian myöhäistä hypätä kelkkaan, sillä allekirjoittanutkin aikoo aloittaa vasta ensi kuussa, onhan silloin kansainvälinen naistenpäiväkin ;) Olisi kiva kuulla, kiinnostaako tämän tyyliset linkkipostaukset tai kyseessä olevat lukupiirit teitä? Harrastatteko ylipäätään lukupiirejä? Millainen lukupiiri elämästänne puuttuu? Itse haaveilisin ehkä fantasialukupiiristä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥