15. tammikuuta 2016

Lukusuunnitelmia vuodelle 2016


Tuntuu käsittämättömältä, että on vuosi 2016. Vuosi on lähtenyt muuttokaaoksen keskellä käyntiin, mistä johtuen blogin päivittäminen on jäänyt täysin. Saamme kuitenkin  viimeistään ensi viikolla netin, jee!

Kirjoitan tänä vuonna opinnäytetyöni ja ajattelin, että pidän Goodreads-tavoitteeni matalana. Tavoitteena olisikin lukea 25 kirjaa. Se tuntuu vähältä ja haluaisin lukea paljon enemmän, mutta en halua asettaa itselleni liikaa paineita yhden numeron takia.  Blogia olisi tarkoitus kirjoittaa aktiivisemmin ja esimerkiksi tehdä kuukausikoosteet, jotta päivittämisestä tulisi säännöllisempää. Palo kirjoittaa blogia on suuri, mutta arkielämä meinaa tulla väliin! Joka tapauksessa, tämän postauksen tarkoitus on katsoa tulevaan vuoteen julkaistavien kirjojen, elokuvien ja omien tavoitteiden merkeissä.

Tänä vuonna julkaistavat kirjat

En ole selannut kustantajien katalogeja, vaan poiminut muutaman kirjan, joista olen kuullut suoraan kirjailijan käyttämistä medioista tai muuten vain tiedän niiden ilmestyvän tänä vuonna. Olen näistä kirjoista niin innoissani, etten jaksa odottaa!!

Ensiksi täytyy mainita Sarah J. Maas, jolta ilmestyy peräti kaksi kirjaa tänä vuonna. Toukokuussa julkaistaan A Court Of Mist And Fury, joka on jatkoa hänen uudelleenkerronnalleen Kaunottaresta ja hirviöstä, josta olen kirjoittanutkin aiemmin. Jatko-osa tulee pohjautumaan johonkin toiseen satuun tai myyttiin, mutta vielä ei tiedetä mihin! Lisäksi Maasilta tulee syksyllä viides osa Throne Of Glass -sarjaan, joka on hänen tunnetumpi sarjansa ja ihan mielettömän hyvä sekin. Kukaan tuttuni ei ole vieläkään lukenut Maasia, ja kaipaan hirveästi hengenheimolaisia! :D

Riikka Pulkkinen aktivoitui sosiaalisessa mediassa jokin aikaa sitten, ja kävi ilmi, että häneltä tulee uusi kirja ensi syksynä. Pulkkinen on ehdottomasti rakkain suomalaiskirjailija minulle, ja olen todella innoissani tästä. Rakastuin Jonathan Safran Foerin Extremely Loud & Incredibly Close -kirjaan toissa vuonna, ja nyt häneltäkin tulee uusi kirja syksyllä! Julkaisutaukoa hänelle on kertynyt 11 vuotta, joten mielenkiintoista nähdä miten kirja eroaa edellisestä. En ole lukenut muita Safran Foerin kirjoja, joten ennen syksyä pitää varmaan tarttua niihin.

Ja totta kai, Harry Potter & salaisuuksien kammion kuvitettu painos. En ole vielä ehtinyt Viisasten kiveä lukemaan, mutta olen selannut sen upeat kuvitukset monesti läpi, ja pitäähän sitä lempikirjasarjasta olla monta eri painosta...

Kirjoihin perustuvat elokuvat

Tänä vuonna tulee myös muutama todella kiinnostava kirjoihin perustuva elokuva. Ensimmäiseksi pitää mainita Uuden Sherlockin erikoisjakso The Abominable Bride, jota on esitetty elokuvateattereissa ja joka näytetään Yle TV2:lla sunnuntaina 17. tammikuuta. Toukokuussa tulee Alice Through The Looking Glass, joka on jatkoa vuonna 2010 tulleelle Alice In Wonderlandille. Leffa on ajankohtainen, sillä se jäi yhdeksi Alan Rickmanin viimeisistä töistä (surettaa valtavasti). Marraskuussa tulee Fantastic Beasts and Where to Find Them, joka on Harry Pottereiden esiosa ja paljastaa, miltä velhous näyttää New Yorkissa 1900-luvun alussa. Totta kai pitää mainita myös Marvelilta ja DC Comicsilta tulevat elokuvat, sillä vaikka en olekaan kuin yhden Batman-sarjakuvan lukenut, ovat varsinkin Marvelin leffat loistavia. 

Top 10 kirjat, jotka haluaisin lukea tänä vuonna
Laura Lindstedt: Oneiron
Sarah J. Maas: The Assassin's Blade
Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe
Marissa Meyer: Cinder
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki
Newt Scamander: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Jonathan Safran Foer: Eläinten syömisestä
Erika Johansen: Queen of the Tearling
Robert Galbraith: Pahan polku
Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen

Lähes kaikki kirjat löytyvät omasta hyllystä, ja muodostin lähes mahdottoman top 10:n Goodreadsin to read -listasta fiilispohjalta. Oneiron on ensi kuun lukupiirikirja, joten sen lukeminen on jo pian edessä!

Kuuluuko lukusuunnitelmien tekeminen tapoihin ja miltä sinun kirjavuotesi 2016 tällä hetkellä näyttää? :)

edit: Ajattelin päivittää tätä top 10 listaa vetämällä yli ne, jotka olen jo lukenut.

2 kommenttia:

 1. Mulla ei oo muita suunnitelmia, kun lukea vaan enemmän omia kirjoja (tein karuja laskusuorituksia ja mulla on hyllyssä 140 lukematonta kirjaa, on tullut käytettyä kirjastoa vähän liian ahkerasti....)
  Jes uutta Pulkkista!
  Ja siis apua, tää viikko on ollut ihan kamala, kun ensin uutiset David Bowiesta ja sitten vielä Alan Rickman, molemmat on ollu niin pitkään isoja juttuja mun elämässä niin nyt oon ollut monta päivää ihan ";___;". En kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä! Mulla kans tavoitteena lukea omia kirjoja, mullakin 35 kirjaa hyllyssä ja haluisin sen kyl mieluusti nollaan tai ainakin alle kymmeneen :D Pulkkinen on ihana, kovat odotukset<3 Ja joo, ollut hirveesti suru-uutisia :( Voimia sinne<3

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥