1. tammikuuta 2016

Kirjavuosi 2015

Vuosi ehti jo vaihtua, mutta katsotaan nopeasti, miltä viime vuosi näytti kirjojen kannalta! Bloggaamisen aloitin hyvin hitaalla tahdilla lokakuun lopussa, mutta olen vuodesta 2012 lähtien kirjoittanut ylös kaikki kirjat, jotka olen lukenut ja ajattelin julkaista tämän vuoden listan. Tuntuu, että olen lukenut aika mukavan määrän kirjoja ja lukenut eri genreistä. Goodreads-tavoitteeni oli 40, joka jäi uupumaan yhdellä kirjalla. Muutamme ylihuomenna, joten lukeminen ei ollut prioriteettilistan kärjessä vuoden viimeisillä hetkillä.  Tältä vuodelta parhaiten mieleen jäivät nuorten fantasia, tatuointikirjat ja suomalaisten kirjailijoiden hidas paluu lukulistalleni. 1. J. R. R. Tolkien: Hobitti eli sinne ja takaisin *
2. Steven Daly: Johnny Depp
3. Marjaneh Bakhtiari: Mistään kotosin
4. Ari Väntänen: Apulanta - Kaikki yhdestä pahasta ♥
5. Miina Savolainen: Maailman ihanin tyttö
6. Haruki Murakami: 1Q84 osa 1&2
7. Niina Miettinen: Israel-tyttö
8. Haruki Murakami: 1Q84 osa 3
9. Jenny Belitz-Henriksson: Naisen iholla - 32 tarinaa tatuoinneista
10. Grégoire Delacourt: Onnen koukkuja

11. Muriel Barbery: Siilin eleganssi ♥ *
12. Gretchen Rubin: Better Than Before - mastering the habits of our everyday lives ♥
13. Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
14. Kat Von D: High Voltage Tattoo ♥
15. Kat Von D: Go Big or Go Home - taking risks in life, love and tattooing ♥
16. John Green: The Fault In Our Stars ♥ *
17. Jody Revenson: Harry Potter - suuri otuskirja
18. Jennifer Niven: All The Bright Places
19. Darren Shan & Takahiro Arai (kuvitus): Friikkisirkus
20: Darren Shan & Takahiro Arai (kuvitus): Vampyyrin oppipoika


21. J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone ♥ *
22. J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets *
23. Robert Galbraith: Silkkiäistoukka
24. Rainbow Rowell: Eleanor & Park
25. Sarah J. Maas: Throne of Glass
26. Sarah J. Maas: Crown of Midnight ♥
27. Sarah J. Maas: Heir of Fire
28. J. K. Rowling: Very Good Lives - the fringe benefits of failure and the importance of imagination ♥
29. David Lagercrantz: Se mikä ei tapa
30. Sarah J. Maas: Queen of Shadows ♥

31. Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante discover the secrets of the universe
32. Jen Campbell: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa
33. Riikka Pulkkinen: Totta ♥ *
34. Krista Launonen: Luovuus lähtee käsistä - käytännön ohjeita värikkäämpään työelämään
35. Marjane Satrapi: Persepolis 1 - iranilainen lapsuuteni
36. Marjane Satrapi: Persepolis 2 -kotiinpaluu
37. Colm Tóibín: The Testament of Mary
38. Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses ♥
39. Saku Tuominen: Luova järkevyys - arkisen luovuuden ylistysKirjastosta/ lainatut: 20/39
Omat: 19/39
Englanniksi: 16/39
Suomeksi: 23/39
Lukupiiriä varten: 5/39
Suomalaisia kirjailijoita: 8/39
Kirjat, jotka olin lukenut jo aiemmin: 6/39 (ja jos Potterit lasketaan uusiksi, kun en niitä ole aiemmin englanniksi lukenut niin 4/39!) merkitty tähdellä *

Sydämillä merkityt ovat tämä vuoden lemppareita. Kolme merkittävintä lukukokemusta olivat lukupiirikirjat, Pottereiden lukeminen englanniksi ja Sarah J. Maas. Kuulun siis lukupiiriin, jonka teemana on nainen ja uskonto. Haluan laajentaa lukemistani mukavuusalueen ulkopuolelle, ja lukupiiri tukee tätä, sillä muutoin saattaisin jättää tarttumatta aihepiirin kirjoihin. Tämän vuoden lempparini lukupiirikirjoista olivat Persepolis-sarjakuvaromaanit niiden todella tunteellisen ja tärkeän sanoman, sekä helppolukuisuuden takia.

Potterit olen lukenut monet kerrat suomeksi, mutta tänä vuonna päätin, että haluan lukea ne englanniksi. Onnekas kun olen, poikaystäväni lahjoi minua Potter-kirjaboksilla ja olen sitä mieltä, että noissa on kauneimmat Potter-kannet ikinä. Tänä vuonna ehdin lukea vain kaksi Potteria, mutta olen tykännyt niistä todella paljon. Olentojen nimet vaan ovat hankalia, kun niitä ei muista englanniksi.

Sarah J. Maas oli tämän vuoden kirjailijalöytö. Nuorten fantasia on lähellä sydäntäni, mutta pitkään jäänyt vähän taka-alalle. Instagramin ja Booktuben kautta kuitenkin löysin Maasin, vakuutuin ja nyt omistan kaikki hänen kirjansa ja lukematta on enää yksi. En ole varmaan Pottereiden jälkeen lukenut sarjoja niin etten kestä, kun en tiedä mitä seuraavassa osassa tapahtuu, ja Maasin Throne of Glass -sarja nousikin lempisarjakseni heti Pottereiden jälkeen.

Kaiken kaikkiaan minulla oli mielestäni hyvä kirjavuosi 2015. Suunnitelmia tälle vuodelle on jo, mutta niistä myöhemmin lisää! Miltä teidän kirjavuotenne näytti, mitkä nousivat lemppareiksi ja inhokeiksi?

6 kommenttia:

 1. otan tästä itelle lukulistalle kirjoja!
  haluan lukea taas enemmän ja erilaista, ja fantasiakirjallisuus kiinostaa kun sitä en oo niin paljon lukenut.
  ps noi potter hahmot on ihania!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä ja kerro sit mitä tykkäsit!<3 Mä miellän itteni fantasiafaniks, vaikka oon lukenu sitä hävettävän vähän. Mut aika helppo alku on, jos aloitat Throne of Glassista (mikäli englanti sujuu, niitä ei oo suomennettu), se on mahtava ;) Ja joo, noi on!! Niitä myydään ainakin GameStopissa :)

   Poista
 2. Hienolta kirjavuotesi näyttääkin! Monia samoja emme ole lukeneet, mutta aika monta mielenkiintoni herättävää kirjaa löysin, esimerkiksi Persepolikset. Ne minun on täytynyt lukea jo pitkän aikaa.

  Ja Harry Potterit! Kiva, että luet ne englanniksi. Minustakin tuntui aluksi oudolta lukea ne englanniksi, kun oli niin tottunut suomenkielisiin sanoihin, mutta kyllä se siitä sitten :)

  Ihanaa, kirjaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta oon saanut Azkabanin vangin loppuun ja nyt alkaa jo tottua niihin sanoihin :) Persepoliksia suosittelen kyllä, olivat tosi hyviä!

   Ihanaa ja kirjarikasta uutta vuotta sinullekin! <3

   Poista
 3. Aivan ihanat nuo Pottereiden kannet! Olisipa tänä vuonna aikaa lukea koko sarja uudestaan, vaikka englanniksi, sillä Kuoleman varjelukset on ainut, jonka olen lukenut alkuperäisellä kielellä. Luit vaikuttavan määrän kirjoja englanniksi viime vuonna! Sarah J. Maas kiinnostaisi kovasti, mutta niitä ei minun kirjastostani löydy. Yksi viime vuoden suosikeistani oli Eeva-Kaarina Arosen Edda ja jos kaipaa suomalaista kirjallisuutta tälle vuodelle, suosittelen.

  Hyvää ja kirjarikasta vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kannet on kyllä mielettömät, haluisin jostain niistä julisteen, että saisin kehystää seinällekin palan tuota kauneutta haha! Seuraan sen verran paljon noita kirjatubettajia, ja siellä törmää tosi mielenkiintoisiin kirjoihin, että sitten on vähän pakko lukea englanniksi kun ei jaksa odottaa suomennoksia :D Se on myös mulle tapa, joka auttaa koulujutuissa koska lähes kaikki meidän ammattikirjallisuus on englanniksi :) Laitan tuon Eddan korvan taakse, kiitos paljon!

   Hyvää ja kirjarikasta vuotta sinullekin! :)

   Poista

Mikä kiinnosti, mitä ajatuksia heräsi, mitä ajatuksia haluat herättää? Kiitos paljon kommentistasi♥